Natuur & Milieu

Nieuwe inzamelplek oud papier Molenbeltsweg Wierden ope

WIERDEN – Wethouder Johan Coes voelde zich vrijdagmiddag weer even het ondeugende jochie van vroeger: al rijdend op een skelter – met daarachter een kar met dozen vol oud papier – opende hij samen met enkele kinderen op ludieke wijze het inbrengpunt voor oud papier. Deze locatie aan de Molenbeltsweg – waar tot 2016 de boerderij van stond van de familie Dasselaar – vervangt de voormalige inbrengplek aan de Nijverheidsstraat. 

De oude locatie was gedateerd en bovendien ook niet goed ingericht het verkeerd goed te kunnen afhandelen”, duidt wethouder Johan Coes. Hij doelde daarmee op de gevaarlijke situaties die met name op de zaterdag veelvuldig voorkwamen, doordat verkeer vanaf de rotonde richting de Nijverheidsstraat meestal maar nét op tijd kon reageren op het oponthoud door het inbrengen van papier, glas en plastic. 

Het beheer van de inzamelplek blijft gewoon in handen van de Stichting Muziekcommissie Harmonie Wierden, die met de opbrengsten van het oud papier het terrein huurt van de gemeente, zorgt dat het netjes blijft en bovendien de kas kan spekken. Op de nieuwe plek mag behalve oud papier ook nog glas worden ingebracht, maar geen plastic of ander afval. “Deze nieuwe locatie aan Molenbeltsweg is prachtig; een mooie plek achter het station waar veel werk is verricht de laatste maanden. Ik heb veel contact met Henk Steen gehad en na veel mopperen en zeuren kan hij nu vooruit. Het is dan ook een gezamenlijk ontwerp geworden, vanuit de Muziekcommissie en de gemeente. Henk is wat mij betreft een symbool voor alle vrijwilligers: veel inzet, waarvoor dank!” 

De nieuwe inbrenglocatie is erg goed bereikbaar met de auto. Verkeer kan via de eerste poort het terrein en zo doorrijden naar de containers. Bij drukte is het handig om zo ver mogelijk door te rijden, tot de achterste containers, om de doorstroming te bevorderen. Doordat aan de achterzijde van de containers een verhoging is aangebracht, kan het oud papier heel makkelijk in de containers worden gedeponeerd. Gooi het papier wel ín de containers en niet er naast.

Vanaf heden is de nieuwe locatie geopend. Op doordeweekse dagen van 9.00 uur tot 19.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 16.00 uur. Op zon- en feestdagen is de poort gesloten.