Natuur & Milieu

Lageveld blijft open voor publiek; groepen zijn nog niet toegestaan

René Nollen, beheerder van het Lageveld in Wierden.
René Nollen, beheerder van het Lageveld in Wierden.

WIERDEN – Het coronavirus is nog lang niet onder controle, maar gelukkig is er stukje bij beetje iets meer vrijheid. Een prettige gedachte, zeker nu de zonnige periode voor de deur staat en menigeen snakt naar een verblijf aan het water. Recreatiepark Het Lageveld in Wierden is vooralsnog vrij toegankelijk, al bleven op Hemelsvaartdag de poorten wel dicht.

 

“Dat was donderdag pure noodzaak, omdat we een enorme toestroom verwachtte”, aldus parkbeheerder René Nollen. “Als men dan massaal deze kant op komt, valt er niet meer te handhaven. Groepsvorming en langdurig verblijf mag nog steeds niet en daarvoor wordt beboet. En niet alleen degene die in overtreding is, maar ook wij als park krijgen een prent van vierduizend euro.”

 

Toiletgebouwen gesloten

Volgens Nollen is het aan de bezoekers zelf hoe en of de parken weer geheel vrij toegankelijk worden. Met name op zonnige dagen is er flinke toestroom. “Wij doen ons best om het park zo lang mogelijk open te houden, maar of dat ook mogelijk is, hangt echt af van het gedrag van de bezoekers. Met name onder de jongeren zien we dat er toch wel erg makkelijk wordt gedacht. De toiletten op het terrein zijn sowieso tot 1 juli nog gesloten, dan kun je nagaan dat een dagverblijf eigenlijk onverantwoord is. Een luchtje scheppen is prima en een duik in het water ook, we hebben hier voldoende ruimte, maar groepen die samen komen en de anderhalve meter aan de laars lappen... Nee...”

 

Daarentegen geldt voor sporten in de open lucht een soepelere regeling. “Sporten onder begeleiding van een trainer mag met tien man en daardoor kunnen we wellicht iets betekenen voor de reguliere binnensporten. We hebben hier voldoende ruimte, dus neem gerust contact met ons op. We denken graag mee als we iets kunnen betekenen voor bijvoorbeeld de Wierdense dansgroepen.”

 

Geen glaswerk

Nollen benadrukt echter dat alles staat en valt met het gedrag van eenieder die het park bezoekt. “Nogmaals, ik wil als beheerder met alle plezier – heel graag zelfs – het park open houden. Maar we moeten handhaven. Bovendien zie ik ook weer dat er steeds vaker glaswerk op het terrein. Dat mag niet. Dus geen flessen wijn, flesjes bier, maar ook geen waterpijp. Blikjes prima, maar geen glas. En als je op ons terrein hebt gerecreëerd, ruim je rommel meteen even op in één van de prullenbakken. Zo houden we het Lageveld netjes en blijft het voor iedereen een plezierige plek om te verblijven.”

 

Actuele regelgeving en andere zaken communiceert Nollen via de website www.lageveld.nl of via de Facebookpagina van het recreatiepark.

 

 

 

 

 

Reacties

momenteel Op een gewone woensdag al loeidruk met grote groepen pubers. 20, 30 man op een kluitje. Niks handhavers en niks bekeuren of waarschuwen. 

Kom maar door met die tweeede golf. Dat beloofd wat voor de pinkster. Ongelovelijk dat hier niets aan gedaan wordt.

ze zouden zich eens moeten bedenken hoe dit overkomt op ouderen en zwakkeren die al maanden opgesloten zitten.