Natuur & Milieu

Fietssnelweg F35 krijgt vorm; in juli tot aan Stegeboersweg toegankelijk

WIERDEN – De zogenoemde 'fietssnelweg' van Nijverdal richting Almelo en de Duitse grens krijgt weer iets meer vorm. Medewerkers van aannemersbedrijf Reko uit Raalte zijn bezig met de aanleg van een deel van de F35 bij Wierden. De uitbreiding betreft het tracé vanaf de rotonde aan de Rijssensestraat tot aan de Stegeboersweg en moet in juli in gebruik zijn.

De werkzaamheden zijn sinds medio mei in volle gang, hetgeen momenteel voor wat overlast wat betreft de toegang tot de parallelweg. Deze weg wordt namelijk aangesloten op de rotonde bij de carpoolplaats. De aansluiting voor gemotoriseerd wegverkeer op de Stamansstraat verdwijnt daarmee, dit wordt een aansluiting voor fietsers richting de F35 en de parallelweg. Ter hoogte van de Stegeboersweg ondervinden mountainbikers enige overlast bij de oprit naar de N35-track. Nadat een bouwhek de complete route blokkeerde is door Reko inmiddels een oplossing geboden. Wel moeten bikers uitkijken wat betreft mogelijk bouwpuin op de track.

Eind juni wordt de F35-klus opgeleverd en moet het nieuwe deel toegankelijk zijn. Daarmee is de fietssnelweg weer wat verlengd. Het project zag in 2009 het levenslicht, met als doel het fietsverkeer (woon-werk) te bevorderen en veiliger te maken. In 2020 zou het complete traject gerealiseerd zijn; er ontbreken echter nog steeds meerdere deelverbindingen. Met het tracé tussen Wierden en Nijverdal is in totaal zo'n drie miljoen euro gemoeid, waarvan de provincie het leeuwendeel voor rekening neemt.