Natuur & Milieu

Duurzaamheidskwartet voor kinderen van basisonderwijs

Het duurzaamheidskwartet werd als eerste op de basisschool in Notter-Zuna gespeeld.

WIERDEN –Alle basisschoolkinderen vanaf groep vier in de hele gemeente Wierden hebben maandag een Duurzaamheidskwartet gekregen. Ze kregen dit spel cadeau van de gemeente Wierden, het Energieloket Wierden-Enter, Reggewoon en Twente Milieu. Het kwartet is uitgereikt rondom Dag van de Duurzaamheid (11 oktober). Ook de kinderen uit de gemeente die op het speciaal basisonderwijs zitten, krijgen een Duurzaamheidskwartet. Ouders kunnen dat kwartet afhalen bij het Energieloket Wierden-Enter aan de Gildeweg in Wierden.

Met dit kwartet willen de vier duurzaamheidspartners kinderen én ouders meer leren over wat duurzaamheid is. “En wat ze vooral zelf thuis kunnen doen”, zegt Richard Kortenhoeven, wethouder Duurzaamheid van de gemeente Wierden. “Dat doen we richting kinderen graag samen op een eenvoudige manier, spelenderwijs. Zodat thuis aan de keukentafel met een spel gepraat kan worden over duurzaamheid.” Het Energieloket, Reggewoon, Twente Milieu en de gemeente Wierden vinden het belangrijk dat dit gesprek gevoerd wordt. “Want uiteindelijk moeten we samen zorgen voor een duurzame toekomst voor onze kinderen.”

De wethouder, een energiecoach van het Energieloket en twee energiespecialisten van Reggewoon werden vrijdag 8 oktober ontvangen in groep 7/8 van de basisschool in Notter. In groepjes werd met de kinderen een leerzaam potje kwartet gespeeld. Alle belangrijke thema’s van duurzaamheid kwamen aan de orde: van energie besparen, aardgasvrij leven en het duurzaam opwekken van stroom, tot klimaat, natuur, duurzaam vervoer en hergebruik. Tussendoor werden weetjes en fantasieën gedeeld met en door de kinderen.