Algemeen

Willy Bielderman winnaar van marathontoernooi kruisjassen

ENTER – Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de SV Enter organiseerde de kaartcommissie van SV Enter op zaterdag 9 juli een kaartmarathontoernooi. Er waren honderd deelnemers uitgenodigd. De start verliep stroef doordat enkele deelnemers zonder afmelding verstek lieten gaan. Uiteindelijk lukte het om 92 deelnemers aan tafel te krijgen. De dag was verder goed verzorgd mede door ondersteuning van de jubileumcommissie van de SV Enter. De stress van het begin van de morgen werd weggespeeld door het kaartplezier en weggespoeld door de consumpties.

De eerste drie prijswinnaars van deze bijzondere kruisjassen marathondag zijn Willy Bielderman (9093 punten), Harry Reekers (8956 punten) en Tonny Temminck (8845 punten).

Ook ging nog speciale aandacht uit naar twee personen binnen de kaartclub. Allereerst voor Annie Haverkate, de oudste speler die haar 95-ste verjaardag vierde. Daarna was het de beurt aan Gerard Slag, de animator en de spil van de kaartcommissie die veertig jaar lang diverse kaartavonden en marathons voor de deelnemers heeft georganiseerd. Namens de kaartcommissie werden hem 2 klompen aangeboden; een rode en een witte in de kleuren van de SV Enter met daarop het logo van de SV Enter honderd jaar en vier troefkaarten van het kaartspel kruisjassen. Onder groot applaus werden de prijzen overhandigd.