Algemeen

Wierdense reddingsbrigade schiet te hulp bij wateroverlast Zuid-Limburg

WIERDEN – Net als vele andere hulpdiensten heeft ook de Wierdense reddingsbrigade zich ingezet ter ondersteuning van de door wateroverlast getroffen provincie Limburg. Twee teams stonden paraat, onder meer om op zoek te gaan naar mogelijke evacués in ondergelopen huizen. Voorzitter Freddy Holly van de Wierdense brigade spreekt van een bijzondere bijdrage die zij hebben kunnen leveren. “Geweldig om iets voor die mensen te kunnen doen!”

De Wierdense reddingsbrigade maakte onderdeel uit van peloton vier, waarin reddingseenheden uit de veiligheidsregio's IJsselland en Gelderland zaten, bestaande uit vaartuigen van brandweer en reddingsbrigades. Team één is 24 uur in Limburg geweest. “Zij hebben vooral heel veel gewacht om beschikbaar te zijn indien nodig en dat was uiteindelijk zaterdagmiddag het geval. Dit team is gaan varen om in het ondergelopen gebied meerdere huizen en boerderijen te controleren, om te kijken of hulp nodig was en om mensen veilig onder te brengen als ze hun huis wilden verlaten. Dat bleek uiteindelijk niet meer nodig en dit team is daarna ook weer teruggekeerd. Zij zijn afgelost door team twee. Die leden zijn gebleven tot zij middernacht werden afgelost door een ander peloton.”

Om twee uur 's nachts was ook dit team weer terug op de basis in Wierden en was het de beurt aan andere brigades om ondersteuning te bieden. “Wel blijven we alert en wachten we af of we nog een keer worden opgeroepen”, aldus Holle.