Algemeen

Wierdense dorpskern bruist: zomerfeest na twee stille jaren

WIERDEN – De afgelopen twee jaar konden en mochten de Wierdense Zomerfeesten geen doorgang vinden, maar in 2022 is dat gemis goed gemaakt. Wierden trilde de afgelopen dagen op haar grondvesten. Hoogtepunten waren de goed bezochte kermis, die van woensdag tot en met zaterdag rondom de Bongerd en De Marke veel vermaakt bracht. Het optreden van onder meer Flemming op de vrijdagavond, waarbij het Binnenhof haast te klein leek voor alle massaal toegestroomde fans, bleek er weer een die de boeken in mag als een topavond van de WieZo.

Het programma van de WieZo is breed, voor ieder wat wils. In de avonduren bands en dj's op het grote podium op het Binnenhof en overdag speelse activiteiten voor kinderen, een sfeervolle braderie, maar ook sportiviteit zoals de unieke ATB Tour op de zaterdag. Er werd door de ruim vijfhonderd deelnemers niet alleen een standaard parcours afgelegd, ook reden de bikers dwars door de BodyFit fitnessruimte en een en stal. De opening van het evenement was donderdagavond traditioneel met het kronen van de kaaskoningin – dit jaar Floor Herlaar – en het aansnijden van de kaas. Zondagmiddag werd met muziek en diverse foodtrucks tijdens de Lazy Sunday het evenement weer in stijl afgesloten.

Popkoor Wiezz

Popkoor Wiezz is een vast baken tijdens de Wiezo. Zaterdagmiddag heeft het koor een uur lang een selectie van hun repertoire gezongen. Wiezz kon rekenen op veel publiek en er hing een gezellig, ongedwongen en vrolijk sfeertje bij de leden op het podium en bij hun kraam op de braderie. Popkoor Wiezz is een enthousiast en gezellig koor uit Wierden en bestaat al sinds 2011. Het koor bestaat uit zo'n veertig leden uit Wierden en omliggende gemeenten. Het koor staat onder enthousiaste leiding van Alex Leenders en wordt begeleid door piano of band. "Ons repertoire is breed en gevarieerd: Nederlandstalig, Engelstalig, rock, ballads... noem maar op! Je kunt hier denken aan bijvoorbeeld: Abba, Guns N' Roses, Boudewijn de Groot, Bløf, Coldplay, Van Dik Hout, Queen, Anouk et cetera", laat een woordvoerder weten. Dit jaar stond het popkoor ook met een kraam op de braderie waar geïnformeerd kon worden over deelname aan het koor. Op woensdag 7 september start het koor weer van 20.00 uur tot 22.00 uur in gebouw Harmonie aan de Anjelierstraat in Wierden. "Dus, hou jij ook zo van zingen en zoek je een gezellig koor waar dit laagdrempelig kan? Kom gerust vanaf woensdag 7 september meedoen!"