Algemeen

Wierden massaal de keuken in voor zomeractiviteit 'Heel De Welle bakt'

WIERDEN – Maar liefst tachtig deelnemers schreven zich in voor ‘Heel De Welle bakt’, één van de zomeractiviteiten van Stichting De Welle. De deelnemers gingen thuis aan de slag met het bakpakket dat De Welle hiervoor, in samenwerking met Bakkerij Vos, beschikbaar had gesteld. In dit pakket zaten de basis-ingrediënten voor het maken van het biscuit (kapsel), gele room (vulling) en een stukje marsepein om de taart de decoreren. Voor de rest waren de deelnemers vrij om de taart naar eigen smaak en wens af te maken.

En dat hebben ze bij De Welle geweten! “Wat een prachtige taarten zijn er gemaakt! De deelnemers konden hun foto’s tot 3 augustus insturen, zodat wij deze konden beoordelen om een winnaar aan te wijzen. Bij elke inzending viel onze mond open van verbazing”, aldus Bart Benneker, één van de organisatoren van De Welle. “Elke deelnemer heeft er zijn/haar eigen draai aan gegeven. Geen taart was hetzelfde. En ze zagen er stuk voor stuk heerlijk uit. Wat dat betreft vonden we het als organisatie achteraf wel jammer dat we alleen de foto’s mochten beoordelen...”, voegt Bart met een knipoog toe.

 

Bakkers klaar? Bakken maar!
Een van de creaties die op viel was die van Lune, Ise en Teun. Zij deden met z’n drieën mee aan ‘Heel De Welle bakt’. Ze zagen deze activiteit op Facebook en waren gelijk enthousiast. Met elkaar maakten ze een mooie regenboogtaart. Deze was geïnspireerd op basis van hun andere gezamenlijke hobby: het maken van Tie-dye t-shirts. Daarbij maak je met een speciale techniek een patroon op textiel. En zo leek het hen ook hartstikke leuk om de taart te gaan voorzien van een patroon, in dit geval een regenboog.

De vele kleuren geven een vrolijk en zomers gevoel en krijg je gelijk zin om de taart op te eten. Om alle kleuren ook in de taart te krijgen moest een heel stappenplan doorlopen worden. Eerst werd het kapsel gemaakt en verdeeld over allerlei aparte bakjes, waaraan verschillende kleuren werden toegevoegd. Vervolgens werden de verschillende bakjes één voor één in de springvorm gegoten. Het is goed gelukt aldus het drietal, dat zeer tevreden is met het eindresultaat. “Het was hartstikke leuk om met elkaar aan een taart te knutselen en iets nieuws uit te proberen. En niet geheel onbelangrijk: de taart ziet er niet alleen supermooi uit, hij smaakte ook nog eens verrukkelijk.”