Algemeen

Wierden loopt weer uit voor de grote Palmpaasoptocht

WIERDEN – Na twee jaar afwezigheid kan en mag het weer: de grote Wierdense Palmpaasoptocht! Aankomende zondag, 10 april, kunnen kinderen en hun (groot)ouders weer gezellig meewandelen in de sfeervolle tocht door het centrum van Wierden.

Vanaf 10.30 uur ontvangt de Harmonie Sint-Jan alle deelnemers op muzikale wijze in de parochietuin van de katholieke kerk aan de Stationsstraat. Na de ochtendkerkdienst van de Gereformeerde Kerk en de Hervormde Kapel lopen veel kinderen, met hun dominee voorop, naar dit startpunt van Wierden. Vanaf 10.45 uur start de optocht dan officieel en wordt een route van zo'n achthonderd meter afgelegd.

“Het zou mooi zijn wanneer veel kinderen hun prachtig versierde Palmpaasstok tijdens deze optocht aan iedereen laat zien”, aldus de organisatie van de optocht. “De route gaat door het centrum van Wierden en eindigt bij de woonzorgcomplex Botterhof. Onderweg ontvangen de kinderen een paar attenties van de paashazen die ook met ons meelopen, dus neem vooral je paasnetje mee!”

Iedereen is van harte welkom om mee te lopen, opgave is niet nodig. De organisatie gaat er wel vanuit dat alle kinderen meelopen onder begeleiding van ouder(s) of verzorger(s). Ondanks dat de organisatie blij is met sponsoring vanuit verschillende bedrijven van Wierden en omstreken is er zowel bij de katholieke kerk als bij De Botterhof een mogelijkheid om een vrijwillige bijdrage te geven. “Hier zijn we echt afhankelijk van om de Palmpasenoptocht in Wierden in stand te houden!”, benadrukken de organisatoren.