Algemeen

Wierden geet vedan klaar voor humorvolle avond op AgriFair

WIERDEN – Wierden geet vedan staat op woensdag 14, donderdag 15 en vrijdag 16 augustus weer op de planken, traditiegetrouw in de tent van de AgriFair. Elke avond vanaf 20.00 uur is het dan lachen, gieren en brullen voor wie er van houdt: humor in 't dialect met een lokaal sausje en muzikaal gearrangeerd door Tim Buijse. De teksten komen van de hand van Gerdie Pierik.

De samenstelling van het gezelschap is iets gewijzigd. Erna Schasfoort (Siene) heeft vorig jaar afscheid genomen van Wierden geet vedan. Jannette Lubbers neemt haar plek in, alhoewel... ze krijgt een totaal andere rol binnen de olijke groep en wordt als buurvrouw Janny aan het publiek voorgesteld. Toneelervaring heeft overigens al wel, want was al lange tijd souffleur bij de revue.

De ingrediënten voor Wierden geet vedan zijn onveranderd, de smakelijke grappen in voornamelijk het Wierdens dialect vormen de basis. Vast ingrediënt is de rubriek Reggestreekproat, waarin de lokale politiek en het Wierdense nieuws van het afgelopen jaar onder een vergrootglas wordt gelegd. Onder andere de wisseling van de burgemeester, het multiculturele centrum en ook Café Hansie zorgen dit jaar voor smakelijk vertier. Daarnaast zijn er tal van hilarische momenten die breeduit worden neergezet, zo is er een act is in het ziekenhuis, bij het Riagg en bij de kapper. De typetjes zijn weer goed vertegenwoordigd.

Wierden geet vedan is in de avonduren in de tent van de Agri Fair aan de Enterweg te zien. De voorstelling begint alle avonden om 20.00 uur. Reserveren kan nog via www.agrifair-wierden.nl, bij boekhandel Reterink in Wierden of telefonisch bij Henk Hammers: 0546 – 57 60 26. Een kaartje kost zeven euro.