Algemeen

Widerode scoort alweer wisselbeker op Wierdens schoolschaak kampioenschap

WIERDEN/ENTER – Basisschool De Widerode uit Wierden heeft ook dit jaar weer het meest sterke team naar het Wierdense schoolschaak kampioenschap gestuurd. Vorige week woensdagmiddag was een gezonde spanning voelbaar in het kerkzaaltje van de Hervormde Kapel in Wierden. Nerveus maar zeker wel doordacht schoven leerlingen van vier verschillende basisscholen uit de gemeente Wierden de schaakstukken over het bord. Verdeeld over meerdere rijen namen teams het tegen elkaar op.

Aan het eind van de middag was het overduidelijk: de wisselbeker mag net als vorig jaar weer in de prijzenkast van de Widerode schitteren. Team 1, bestaande uit Evan Gelten, Finn Kroeze, Sven Dollen en Yvar Teunis blonken uit in goede en slimme zetten en mogen derhalve op zaterdag 14 maart naar de Overijsselse schoolschaakkampioenschappen die in Hengelo worden gehouden. Evan (bord 1), Finn (bord 2) en Sven (bord 3) gingen overigens ook met de eerste, tweede en derde individuele prijzen aan de haal.

Van de schoolprijzen gingen het zilver en het brons naar het eerste en tweede team van De Wegwijzer in Enter. Bij bord 4 en 5 wist deze school ook te scoren op de individuele prijzen: Aron Yosef Hailemariam en Chris ten Brinke waren hier de winnaars. Behalve deze twee scholen namen ook teams van De Driesprong uit Hoge Hexel en de Roerganger uit Enter vertegenwoordigd.