Algemeen

Wereld Winkel Wierden pakt goed uit voor 25-jarig jubileum

WIERDEN – “De wereldwinkel alweer in de krant? Dat kan je inderdaad wel zeggen, maar daar is dan ook alle reden toe!”, aldus een woordvoerder van Wereld Winkel Wierden. Er is in één jaar tijd namelijk vele veranderd en bovendien wordt nu groots uitgepakt vanwege het vijfde lustrum van de winkel.

Eind november vorig jaar werd al bericht dat de winkel zich naast fairtrade producten ook zou gaan richten op duurzame en social label producten. In januari van dit jaar ging de stichting als zelfstandige wereldwinkel verder en voerde ze een nieuwe huisstijl in. De maanden die volgden werden besteed aan het uitbreiden van het assortiment en om het Werelds winkelen = Eerlijk winkelenprincipe onder ieders aandacht te brengen. Zo werd de chocolade van Twente Decadente geïntroduceerd, was er aandacht voor WereldWinkeldag en waren de voorbereidingen voor WereldVoedseldag en het 25-jarig jubileum al in volle gang.

“Door ons assortiment actueel en eigentijds te houden. blijkt dat we al 25 jaar op de goede weg zitten”, aldus een medewerkster van de winkel. “Het bestuur is dankbaar dat ze samen met haar klanten werkt aan resultaat, een betere toekomst voor de producenten en hun gezinnen in niet westerse landen!”

Op maandag 4 november wordt om 10.00 uur het startsein gegeven voor het zilveren jubileum van Wereld Winkel Wierden. Aan dit lustrum is een goed doel gekoppeld: het waterfilterproject van de stichting Karibu van de Hexelse zusjes Irene en Marjan Tieberink. Van 4 tot en met 29 november, 25 dagen lang,  gaat 25 procent van de winkelomzet naar het Tulip Table Top waterfilterproject van de stichting Karibu. Kijk voor meer informatie over de stichting Karibu op www.stichtingkaribu.nl. Gedurende de actieperiode wordt er een filmpje over de Tulip Table Top vertoond en uiteraard is er ook schriftelijke informatie voorhanden over deze simpele installatie die niet  alleen regenwater maar ook vervuild rivierwater zuivert tot schoon drinkwater.

Tijdens de jaarmarkt van Sunte Mart’n is Marjan Tieberink met een waterfilter paraat en geeft dan uitleg over het systeem en het doel. Zoals gebruikelijk houdt Wereld Winkel Wierden op deze gezellige dag ook haar verloting. Deze traditie zal in verband met het jubileum nog een extra feestelijk tintje krijgen. Naast het 'altijd prijs lootje' is er nog eens kans op een speciaal 'jubileumkaartje', dat recht geeft op een extra cadeautje voor 25 gelukkigen. 

En wie jarig is trakteert: iedereen die aan kan tonen dat hij of zij op 4 november 2019 25 jaar wordt, 25 jaar getrouwd is of een 25 jarig jubileum viert mag zich vóór 1 november nog aanmelden via info@wereldwinkelwierden.nl. Maandag 4 november om 16.00 uur krijgen zij een cadeautje en bovendien de mogelijkheid om die dag met 25 procent korting een non-food product in de winkel te kopen. De jubilarissen gaan ook nog eens gezamenlijk op de foto. En om de opening van het jubileum op 4 november extra feestelijk te laten verlopen worden aan klanten die tien euro of meer besteden vrijkaartjes voor het reuzenrad op de Sunte Mart’n uitgereikt.

En of dit alles nog niet genoeg is organiseert Wereld Winkel Wierden gedurende die 25 feestdagen ook nog een kassabonnenactie. Elke klant mag de aankoopbon, voorzien van naam, telefoonnummer en e-mailadres inleveren. Aan het einde van de actieperiode worden er drie bonnen uit de grote pot die op de toonbank staat getrokken. Deze gelukkigen krijgen ieder een Wereld Winkel Wierden cadeaukaart ter waarde van 25 euro.

 

Ook aan de kinderen is gedacht, op  4 november worden er vanuit de kraam die op de Sint Maartensmarkt staat kleurplaten uitgedeeld. Uiteraard kunnen in de dagen daarna  in de winkel  extra kleurplaten (diverse leeftijdscategorieën)  worden opgehaald. Elk kind die haar of zijn creatie vóór 17 november inlevert krijgt een aardigheidje. Voor de jurering zijn Johannes Dollen (galeriehouder/kunstenaar) en Henriëtte Dresselhuis (leerkracht) gestrikt. Zij beoordelen met de meesterwerkjes met een deskundig oog. De feestelijke prijsuitreiking hiervan is op vrijdag 29 november om 16.00 uur in de winkel.