Algemeen

Vijf fitte Wierdenaren per fiets naar Santiago de Compostella

WIERDEN – De vijf mannen van fietsclub De Wanne hebben zaterdagochtend Wierden verlaten voor hun rit naar Santiago de Compostella. Tegen half negen in de ochtend verzamelden zich tientallen familieleden, vrienden en bekenden bij de katholieke kerk, de startlocatie voor deze lange fietstocht.

Nadat de eerste stempel in het reisboekje was geplaatst bestegen de fitte senioren hun ros. Ze werden uitgezwaaid en toegejuicht, er klonken toeters kleinkinderen van één van de renners hadden een mooi spandoek gemaakt. De eerste kilometers, tot aan Vorden, werden de vijf nog bijgestaan door een paar andere fanatieke fietsers.

Dagelijks staat er zo'n 120 kilometer op de planning. De verwachting is dat rond de Pinksterdagen de eindbestemming, na ruim tweeduizend kilometer fietsen, wordt bereikt. Behalve de persoonlijke uitdaging om Santiago de Compostella te halen, zamelt de groep ook geld in voor Stichting BOWIE. Doneren kan via NL42RABO0170846563 t.n.v. Stichting Bowie o.v.v. Fietstocht naar Santiago. Daarnaast wordt dagelijks op www.dewannesantiago.reislogger.nl een blog bijgehouden.