Algemeen

Verzamelbeurs en veiling in zalencentrum Het Anker

WIERDEN – De Culturele Vereniging Voor Verzamelaars (CVVV) organiseert twee keer per jaar een dagbeurs in Zalencentrum  het Anker te Wierden. Op zaterdag 5 oktober is de eerst volgende dagbeurs en daarbij wordt ook een grote veiling gehouden. Kavels daarvoor kunnen nu gemeld worden. De meest uiteen lopende zaken worden geveild en ook niet-leden mogen veilen.

“De laatste tijd komt het helaas regelmatig voor dat er verzamelingen uit een erfenis worden aangeboden voor de veiling. Daarbij wordt voor ons duidelijk dat er onder de jeugd blijkbaar weinig interesse is voor de verzameling van opa. Zonde!”, aldus Jan Grobben van de CVVV.  Als een object op de veiling verkocht wordt, betalen zowel de koper als de verkoper opgeld. Dit bedraagt voor beide partijen ongeveer vijf procent van de verkoopprijs en dit komt ten goede aan de CVVV. Als een kavel niet verkocht wordt zijn er dus geen kosten voor de verkoper. De vereniging kan ook behulpzaam zijn bij het taxeren van de waarde en het bepalen van de inzet.

De beurs op zaterdag 5 oktober is tussen 10.00 uur en 15.00 uur. De entree bedraagt een euro, maar is gratis voor leden van de CVVV en de verzamelaar en ook voor de jeugd. Op de beurs zelf zijn verschillende handelaren, zodat het mogelijk is om de verzameling aan te vullen. Er worden naast postzegels ook ansichtkaarten, pennen, munten en alle mogelijke andere verzamelobjecten aangeboden. Onderling ruilen is ook mogelijk. Hiervoor zijn afzonderlijke ruiltafels ingericht. Om de kosten van de zaalhuur te dekken wordt een verloting gehouden. De grote veiling start om 14.00 uur.

Naast de dagbeurzen organiseert de CVVV elke maand op de tweede dinsdagavond van de maand (met uitzondering van de vakantie periode) een avondbeurs. Deze avondbeurzen zijn in 't Oosterhoes bij 't Wedervoort in Wierden. Op deze avonden zijn de leden van de verenging bij elkaar om verzamelobjecten te verruilen, te kopen of te verkopen. De avonden zijn niet alleen voor de leden van de CVVV. Iedereen die belangstelling heeft in verzamelen, of vragen heeft over bijvoorbeeld postzegel- munten of ansichtkaarten verzamelingen, is van harte welkom. De avonden beginnen om 18.30 uur en duren, afhankelijk van de belangstelling tot een 20.30 uur. De toegang is gratis.

Meer info over de beurs of de veiling bij Gerrit Weijers (0546 – 57 65 38) of Jan Grobben (0546 – 57 11 64).