Algemeen

Verloskundigenpraktijk Verwacht! haalt landelijk nieuws met vindingrijke oplossing

TWENTERAND - Bij Verloskundigenpraktijk Verwacht! staat de cliënt voorop en gaan ze waar mogelijk graag een stapje verder. Dit werd afgelopen week duidelijk toen er door de KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen) maatregelen werden getroffen vanwege het coronavirus en partners niet meer mee mochten naar de echo.

 

Meedenken met cliënt

 

Een flinke domper voor de aanstaande ouder die hierdoor achter het net vist. “Het eerste dat we dachten is: Hoe kunnen we die teleurstelling zoveel mogelijk beperken? Op zulke momenten gaan we denken in oplossingen”, aldus Chantal Quaink. ‘Videobellen’ was het advies van de overheid. “Maar je kind zien vanaf een klein schermpje op zo’n grote afstand vinden wij veel te onpersoonlijk. Van dichtbij meemaken wat er gebeurt, dát willen wij bieden.”

 

Outdoor echo

 

En dat resulteerde in een groot tv-scherm buiten de praktijk, met een live-verbinding met het echoapparaat en tekst en uitleg via de telefoon. Een uitkomst met veel positieve reacties! Dit bleef in het land niet onopgemerkt en kreeg publiciteit van onder andere RTL Nieuws, Hart van Nederland, het Algemeen Dagblad en LINDA.nl. “Hopelijk kunnen we voor zwangeren de situatie zo een beetje verzachten. Gelukkige moeders én vaders die het gevoel hebben dit samen te kunnen doen. Daar doen we het voor”, zegt Quaink met een grote glimlach.