Algemeen

Urenco Nederland doneert cheque van duizend euro aan 't Leijerweerd

Geert Pluimers (links) en Herman ter Harmsel (rechts).

ENTER – Stichting Paardrijden Gehandicapten 't Leijerweerd heeft donderdag 22 november duizend euro ontvangen van Urenco Nederland BV uit Almelo.

Telkens wanneer medewerkers bij Urenco 150 dagen lang samen veilig heeft gewerkt, vieren zij dat met de uitreiking van een cheque van duizend euro. Op deze manier heeft Urenco al veel goede doelen ondersteund.

De teller stond nu op 1650 dagen en medewerkers konden een goed doel aandragen, waarvan zij vinden dat die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Geert Pluimers uit Enter had ’t Leijerweerd voorgedragen en dit doel is door de directie uitgekozen.

Voorzitter Herman ter Harmsel van ’t Leijerweerd, was duidelijk erg verguld met deze donatie. Vooral in deze bijzondere tijd is het geld heel hard nodig, omdat diverse activiteiten vanwege de coronamaatregelen niet door kunnen gaan en er daardoor veel minder geld binnen komt. “Normaliter worden er extra leuke dingen van donaties gedaan, maar nu kunnen we het goed gebruiken voor de basisbehoeften van de manege”, duidt Ter Harmsel.

Pluimers en zijn Urenco-collega's waren zeer onder de indruk van de manege, die een regiofunctie heeft. De manege biedt ook dagbesteding voor de doelgroep. De voorzitter is trots op wat er door de jaren is opgebouwd. Niet voor niets is twee jaar geleden ’t Leijerweerd verkozen tot de mooiste manege van Nederland voor mensen met een beperking.