Algemeen

Uitverkocht ontmoetingscentrum
tijdens interactieve Beatles-lezing

 

WIERDEN – “We zitten op de goede lijn”, aldus de organisatoren van de Beatles-avond als ze een blik in de de zaal van het Ontmoetingscentrum werpen. Die was donderdagavond 28 februari spreekwoordelijk tot de nok toe gevuld met muziekliefhebbers en echte diehard Beatles-fans.

 

De Beatles-mania herleefde op kleine schaal in Wierden mede dankzij de muzikale bijdragen van het gelegenheidstrio Marion Paauwe, Gerda Jannink en toetsenist Tom Meulman. Zij brachten de overbekende popklassiekers van Paul McCartney, Ringo Starr, George Harrison en John Lennon ten gehore en het publiek zong lekker mee. Voorzitter van de Culturele Raad, Theo de Putter, lepelde uit 't hoofd ook enkele songteksten op en ook hij kreeg de zaal mee met zijn zangkunsten. “Ik ken die lp helemaal op m'n hoofd, je weet precies welk nummer er volgt”, vertrouwde hij de zaal toe nadat hij 'When I'm sixty four' ten gehore bracht.

Aansluitend was de avond het domein voor Arris Roordink; Twentse popkenner in hart en nieren. Zijn huis is één grote platenkast, zorgvuldig opgebouwd vanaf zijn jeugd tot nu. Hij heeft als veertiger de mania niet bewust meegemaakt, maar herbeleeft 'm nog elke dag dankzij de verhalen van weleer én de klassiekers die in zijn platenkast staan:  Let It Be Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band. Via beeld- en audiomateriaal nam Arris de aanwezigen mee op zijn Beatles-reis, vanaf het prille begin met de band Stuart Sutcliffe tot aan het einde van de booming carrière die slechts tien jaar duurde. Achterin de zaal was een hoek ingericht waar liefhebbers konden snuffelen tussen (Beatles)vinyl, enkele collectors items en popboeken.