Algemeen

Toezegging minister Mark Harbers voor snelle aanpak van N35 en N36

WIERDEN – De lokale fracties van de VVD uit Wierden-Enter, Hellendoorn, Almelo en Rijssen hebben vorige week bij minister Mark Harbers aangedrongen op snelle aanpak van de N36 en N35. Harbers bracht een werkbezoek aan Twente, naar aanleiding van een bezoek van Tweede Kamerlid Daniel Koerhuis onlangs bij de fractie van de VVD Wierden-Enter.

Harbers heeft toegezegd dat het tracé van de N35 tussen Wierden en Nijverdal zo snel mogelijk op de schop gaat om er een na jaren van discussie en uitstel vierbaans weg van te maken. Daarvoor is ook geld beschikbaar, alle onderzoeken zijn afgerond en Rijkswaterstaat kan gaan plannen. De minister van verkeer en waterstaat is zich terdege bewust van de gevaarlijke situatie op de N36 en de verkeersstromen en files op de N35 tussen Wierden en Nijverdal. Er wordt 115 miljoen beschikbaar gesteld om de N36 zo snel mogelijk aan te pakken en veiliger te maken. Het deel van de N35 tussen Nijverdal en Heino wordt aangepakt, zodra de onderzoeken die nog lopen afgerond zijn.

De VVD fracties van de veertien Twentse gemeenten hebben gezamenlijk opgetrokken in deze, om snelheid te maken met het aanpassen van beide belangrijke verkeersaders. De aanwezige vertegenwoordigers van de VVD fracties van Wierden-Enter, Hellendoorn, Almelo en Rijssen, hebben aangedrongen op snelheid van handelen. Twente is vanaf Zwolle op dit moment zeer slecht bereikbaar. Het doel is om naar Twente, zowel vanuit de Randstad, als uit het Noorden een betere en veiliger infrastructuur aan te leggen. Minister Harbers heeft de belofte gedaan bij Rijkswaterstaat aan te dringen op een snelle planning van de aanleg.