Algemeen

Toertocht in oorlogsvoertuigen langs monumenten en historische locaties

ENTER – De Oranjevereniging Enter organiseert op zaterdag 4 mei een prachtige, historische tocht langs de WOII-monumenten en andere historische plekken in en rond Enter.

Op de diverse locaties wordt uitgebreid stilgestaan bij de geschiedenis ter plaatse. “Weet u bijvoorbeeld waar het hoofdkwartier van het Overijsselse verzet gevestigd was? Of weet u bijvoorbeeld waar in Enter een Engelse bommenwerper is neergekomen en hoe dit precies kon gebeuren? Nee? Dan is de historische tocht op 4 mei echt iets voor u”, vertellen de organisatoren. “Uit de reacties van de deelnemers van vorige jaren kunnen we opmaken dat het een zeer interessante en leuke dag is. Voor iedereen die geïnteresseerd is in de historie van Enter is deze tocht een aanrader!”

De tocht wordt gereden in originele oorlogsvoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Start is om 10.00 uur vanaf het Dorpsplein in Enter. De tocht inclusief koffiestop duurt circa 3,5 uur en bij verschillende locaties worden verhalen en gebeurtenissen verteld en zijn foto’s te bewonderen.

Tijdig aanmelden (in verband met beschikbaarheid van auto's) voor deze tocht kan bij Diederick ten Brinke, telefoon 06 – 41 61 28 50 of bij Ben ter Haar, telefoon 06 – 29 19 92 11. De kosten bedragen tien euro per persoon (kinderen tot tien jaar vijf euro).