Algemeen

Autohandelaar Tim Brok: “Is echt voor een autoliefhebber of verzamelaar”

Tim Brok Auto’s verkoopt ‘zeldzame’ Panhard Dyna Z12

RECTUM – Sinds een aantal maanden heeft Tim Brok Auto’s een wel heel bijzondere auto in de collectie. Tim Brok zag een Panhard Dyna Z12 voorbijkomen in Zuid-Frankrijk. “Een kennis is gaan kijken en toen hebben ze ‘m uit een schuur kunnen halen en meegenomen naar Nederland”, legt Brok uit.

De auto staat inmiddels in de verkoop bij Tim Brok Auto’s. Brok verwacht niet dat iedereen zomaar in de rij staat voor de zeldzame auto uit de jaren ‘50. “De Panhard is echt voor een autoliefhebber of een verzamelaar.”

Restaureren
Er is nog wel werk aan de winkel, zo geeft Brok te kennen. “De motor is los en heeft even op de startpiloot gelopen. Uiteraard is er nog veel werk aan de winkel, maar het is een harde basis voor en restauratie”, aldus Brok, die de Panhard Dyna Z12 in de huidige staat aanbiedt. 

De autohandelaar erkent dat hij wel wat heeft met bijzondere, oude auto’s. “Ik zeg altijd: ‘een Volkswagen kun je op elke hoek van de straat wel kopen’. Wij houden wel van bijzondere auto’s, ja.” Bij Tim Brok Auto’s staan meer oldtimers, zoals een Citroën CX 2000 Super uit 1975 maar ook een erg oude Landrover. Maar zijn corebusiness ligt bij normale personen- en bedrijfsauto. “Ik heb wel een grote voorliefde voor diverse Volvo’s.”

‘Gewoon erg leuk en mooi’
“Zulke oldtimers vinden we gewoon erg leuk en mooi. Want zeg nou zelf, het is toch leuk om te zien?”, aldus Brok, die mensen uitnodigt om langs te komen op afspraak om de auto zelf te beoordelen. “Dat kan aan de Enterweg 12a!” Neem telefonisch contact op voor een afspraak: 06-51765521 of kijk eens op de website: www.timbrokautos.nl.