Algemeen

Thuiskunstwedstrijd van De Klup Twente: Erik ter Keurs wint met boeketje bloemen

Erik ter Keurs, bewoner van de Reggeboog in Enter, heeft 150 euro gewonnen met zijn bloemige kunstwerk.
Erik ter Keurs, bewoner van de Reggeboog in Enter, heeft 150 euro gewonnen met zijn bloemige kunstwerk.

YPELO – De bijna veertigjarige Erik ter Keurs uit Ypelo heeft 150 euro gewonnen dankzij zijn zelf bedachte 'boeketje bloemen'. Hij maakt het vrolijke kunstwerk in het kader van de Thuiskunstwedstrijd van Stichting de Klup Twente. Van simpele materialen als een rietje, een wattenstaafje, een wattenschijfje en wat papier wist hij een prachtig tasje vol bloemen te creëren. Erik kreeg de cheque persoonlijk uitgereikt bij zijn ouders thuis, waar hij in verband met de coronacrisis weer even is ingetrokken.

Stichting de Klup Twente schreef vlak na het uitbreken van de Coronacrisis samen met het Kansfonds een grote thuiskunstwedstrijd uit voor mensen met een beperking. Met de wedstrijd wil De Klup Twente haar doelgroep stimuleren om thuis leuke dingen te blijven doen, zodat ze zich minder eenzaam en verdrietig voelen. Meedoen loont ook, want om de veertien dagen kiest een jury uit alle inzendingen drie prijswinnaars. Zij krijgen geldprijzen van 150,00 euro, honderd euro en vijftig euro.

Erik woont al een tijdlang zelfstandig in de Reggeboog in Enter en werkt bij Het Punt en de Stadsboerderij in Rijssen. Bovendien komt hij al jaren bij de Creaklup – een activiteit van De Klup Twente – in Enter. Zijn dagactiviteitencentrum moest de deuren sluiten na het uitbreken van de corona pandemie. Om te voorkomen dat de Ypeloër wekenlang op zijn kamer moest blijven zitten, trok hij weer in bij zijn ouders op het prachtige platteland. Hij zorgt ervoor dat hij lekker fit blijft door dagelijks mee te doen aan een half uurtje fitness op de televisie, door te wandelen en te fietsen. Hij heeft zich geen moment verveeld, al helemaal niet omdat hij ook graag knutselt en mooie dingen maakt.

Moeder Hendrina, die veel knutselt, deed Erik voor hoe hij met een paar simpele materialen een bosje bloemen kon maken. Hij deed haar feilloos na en maakte een prachtig boeket in een soort patatpuntzakje. Toen hij klaar was, gaf Erik de bloemetjes aan zijn begeleiders in de Reggeboog, maar diende het ook in bij de Thuiskunstwedstrijd. Daar vielen de bloemen prompt in de prijzen.

De onverwachte 150 euro maakte Erik heel erg blij. Hij wist niet gelijk wat hij met de winst zou gaan doen, maar heeft hobby’s genoeg. Erik verzamelt bijvoorbeeld de muziek van Frans Bauer (hij was vlak voor de crisis op 6 maart nog bij een concert van zijn grote idool), hij winkelt graag in Wierden en Rijssen, houdt erg van mooie kleding en zwemt graag. Bovendien wordt hij dit jaar veertig jaar, en voor een echt feestje om die mijlpaal te vieren moet hij ook nog sparen.

De thuiskunstwedstrijd van De Klup Twente duurt nog de hele maand mei. Erik mag weer meedoen, maar alle andere mensen met een beperking (ook niet-leden van de Klup Twente). Maak een mooi kunstwerk, een foto van jezelf aan het werk én van het kunstwerk als het klaar is en mail of app ze naar margreet@deklup.nl of 06 – 48 16 14 57.