Algemeen

Ten Berge Kleding viert
het vijftienjarig bestaan

Marja ten Berge
Marja ten Berge

WIERDEN – Ten Berge Kleding in Wierden viert deze week haar vijftienjarig bestaan. De kledingzaak aan het Binnenhof geeft op donderdag, vrijdag en zaterdag vijftien procent korting op het gehele assortiment! En alsof dat nog niet feestelijk genoeg is, wordt op vrijdagavond een grote verloting gehouden. De prijzen liegen er niet om, zo ligt er als hoofdprijs een bon van honderd euro shoptegoed klaar voor een nieuwe outfit. Daarnaast zijn er nog eens veertien andere mooie prijzen te winnen, waaronder tassen, shawls en sieraden. Bovendien is er tijdens de koopavond op vrijdag vanaf 18.30 uur een doorlopende modeshow van de actuele lente- en zomercollectie.

Eigenaresse Marja ten Berge startte haar fysieke winkel in 2004 in Wierden. “Ik handelde toen al vanuit huis in kleding”, weet de gedreven onderneemster nog goed. “Dat ging enorm hard, het hele huis lag vol met stapels kleding. Nog steeds heb ik klanten uit die tijd, dat is toch mooi, zo'n trouwe klantenkring? Groot verschil met toen is dat ik nu een gezellige winkel heb, waar ook de koffie altijd klaar staat. Het is als een warme deken als je hier binnen komt.”

Ondanks dat Marja lange tijd bij een peuterspeelzaal gewerkt heeft, was ze al op vijftienjarige leeftijd verknocht aan mode. “Ik werkte toen al hier in Wierden bij  Modehuis Kobes, een begrip in de regio. Later ben ik in Almelo bij een grote damesmodezaak aan de slag gegaan. In de tijd dat mijn eigen kinderen jong waren, heb ik even een uitstap gemaakt naar het peuterspeelzaalwerk, maar mode en kleding bleef altijd in mijn achterhoofd. Zodra het kon, ben ik daar vanuit huis als ondernemer in gesprongen.”

Daarmee was de basis gelegd voor wat nu Ten Berge aan het Binnenhof is. “Ik ben met een kleinere winkel aan de Rijssensestraat begonnen, maar heb het hier nu goed voor elkaar met betaalbare dames- en herenmode voor het lage segment, met een knipoog naar het middensegment. Voor dames heb ik een breed assortiment vanaf maat 36 tot en met 56. Voor de heren lopen de maten uiteen van S tot XXXL. We hebben voor de man ook populaire merken als Cars (ook bovenkleding!), Bram's Paris, Faster, New Star en Henderson.”