Algemeen

Sunte Mart'n Weekend Winkel schot in roos; toch ietsiepietsie novembersfeer

WIERDEN – Sunte Mart'n in Wierden is van de kalender geveegd door de maatregelen die zijn opgelegd in verband met Covid-19. Dat betekent geen gezellig najaarsevenement in het eerste weekend van november, maar helemaal niets organiseren kon er bij de bestuurders van Stichting Sunte Mart'n en Stichting KPN niet in. Afgelopen vrijdag, 9 oktober, werden daarom de deuren geopend van de Sunte Mart'n Weekend Winkel, alwaar allerhande streek- en najaarsproducten over de toonbank vlogen.

“De start van onze sfeervolle winkel was boven verwachting goed”, laat mede-organisator Rob Kortenhorst desgevraagd weten. “Sommige producten 'vlogen' de winkel uit. De snert van de Lions is daar een goed voorbeeld van. Deze is normaliter op bestelling en op de maandagochtendmarkt van Sunte Mart'n vers verkrijgbaar. De leden van de Lions hebben de afgelopen weken honderden liters erwtensoep gekookt. Nu zijn ingevroren pakketjes te koop in de winkel, waarbij de opbrengst van de soepverkoop uiteindelijk aan een goed doel wordt besteed.

Van de plaatselijke slager is bovendien rookworst, balkenbrij en bakleverworst verkrijgbaar. Maar ook de honing, de producten gemaakt op de dagbesteding van Carintreggeland de Piet en de speciaal door bakker Vos gebakken Sunte Mart'n Bol niet vergeten.” De ogen van Kortenhorst beginnen te glimmen van enthousiasme als hij over het initiatief vertelt. “Hoe leuk is het dat mensen ook speciaal langskomen om loten voor onze verlotterieje te kopen. En kinderen ontdekken dat we heerlijk ouderwets snoep hebben!”

Het complete assortiment in de tijdelijke winkel is breed. Van aardappelen, bloembollen en wijn tot kaas, paraplu's en jam. “Het is dus voor mensen zeker de moeite waard om langs te komen en eens rond te kijken!” Als extraatje is de befaamde weekkalender van Stichting Overleven aan het assortiment toegevoegd. Normaliter wordt die op de Wierdense kerstmarkt verkocht, maar nu ook die is afgelast, is de kalender in de Sunte Mart'n Weekend Winkel verkrijgbaar.

Reacties

  • door Jennie
  • 295 dagen geleden

Mooi dat de kalender ook te koop is. Hoort er voort mij ook bij. Ik kom weer langs. En de jam ben ik vergeten.