Algemeen

Stichting Monument Vossenbosch ontvangt vijfduizend euro van Lions

WIERDEN – De Lions Club Wierden heeft vijfduizend euro gedoneerd aan Stichting Monument Vossenbosch. De voorzitter van de stichting, Theo de Putter, nam op dinsdag 10 december een bedrag van vijfduizend euro in ontvangst, die het monument mede mogelijk maken. De donatie is mogelijk dankzij opbrengsten van de jaarlijkse erwtensoepactie.

De Putter is blij met de donatie: “Achter dit bedrag zit heel veel werk en inzet om de soep te maken. Dat waarderen we enorm. Dankzij deze cheque is de komst van het monument, dat herinnert aan de oorsprong van de Molukse gemeenschap in Wierden, weer een stap dichterbij.”

Bij de naam ‘Vossenbosch’ komen de herinneringen van de Molukse gemeenschap snel naar boven. “Dat gevoel willen we vastleggen in het ontworpen kunstwerk, dat unaniem verkozen is. Met de bijdrage van de Lions Club Wierden hebben we nu het bedrag bij elkaar om het monument te realiseren. Er komt bovendien nog een wandelroute en educatieve lijn. Daarvoor is een schrijverscollectief bezig om een verhalenbundel te maken, uit de tijd van het woonoord. Kinderen van de basisscholen in Wierden krijgen gastlessen over het Molukse verleden van onze gemeente.”

De onthulling van het monument staat gepland voor medio mei 2020. De locatie van het monument wordt de hoek van de Bruine Hoopsweg en de Oude Zwolseweg tussen Wierden en Hoge Hexel.