Algemeen

Steun lokale ondernemers; nieuw platform brengt meer verbintenis

WIERDEN/ENTER – De Wierdense winkeliers hebben de handen ineen geslagen en met steun van de provincie Overijssel een nieuw, online platform gelanceerd: wierdenbuitengewoon.nl. Het moet als basis van informatie gaan dienen en als bron voor ludieke acties. “We zijn opgetogen dat we kunnen melden dat dit nieuwe platform is gelanceerd”, duidt Eelco Koop namens het bestuur van de Winkeliersvereniging WiWi. “Het moet een verbinding gaan slaan tussen de ondernemers in de Wierdense winkelkern en haar bezoekers. Door als winkeliers samen initiatief te nemen, hopen we in de toekomst steeds meer mensen te kunnen verwelkomen!”

Op de site kunnen klanten digitaal kunnen navigeren langs de winkels die in het centrum gevestigd zijn. Per winkel wordt aangegeven of er een webshop bezocht kan worden, evenals diverse social media en of bezorgen (vaak nog dezelfde dag) mogelijk is. “Vorige week is de site wierdenbuitengewoon.nl gelanceerd met een Moederdagactie. Daarbij was het mogelijk om online extra scherp geprijsde pakketten te kopen,

gevuld met producten en kortingsbonnen van verschillende winkeliers. We kunnen melden dat dit eerste initiatief geweldig geslaagd is. Daarom hebben we voor Hemelvaart, volgende week donderdag 21 mei, wederom een mooi pakket samengesteld dat via het nieuwe platform wordt verkocht.”

Het is ook nu weer mogelijk om een heerlijk - en natuurlijk weer interessant geprijsd - dauwtrappakket te kopen dat is gevuld met producten van de lokale winkeliers. “Het pakket is ideaal voor iedereen die er met Hemelvaart op uit gaat: wandelen, fietsen of gewoon ergens relaxt picknicken. Superleuk en makkelijk voor bijvoorbeeld het gezin!”

 

Rijk aanbod winkels

Ook wethouder Richard Kortenhoeven is tevreden over het steunaanbod vanuit de provincie, waardoor het mogelijk is om lokaal, per kern interessante initiatieven te ontplooien en zo de winkelkernen wat extra steun te bieden. Iets wat volgens hem zeker in deze tijd belangrijk is. “De centra van Wierden en Enter hebben een rijk aanbod aan winkels. Als inwoner hoef je zeker niet naar andere gemeenten toe, want alles is er. Of het nou gaat om onder andere kleding, drogisterij artikelen, boeken, bloemen, huishoudelijke- en  cadeauartikelen, fietsen, brillen of om het foodassortiment en de overige dagelijkse levensmiddelen: het is er! Een geweldig aanbod van kwalitatieve mooie producten waar u uitstekend in eigen gemeente, in eigen centrum, voor kunt slagen. Ook voor reizen en het boeken van vakanties kunt u uitstekend terecht bij de lokale reisbureaus. Verder hebben wij een geweldig aanbod op het gebied van horeca. De afgelopen decennia hebben beide kernen daar forse stappen gemaakt. Het is dan ook aangenaam verblijven. Gezelligheid en sfeer zijn volop aanwezig!

 

Stadsbeweging

Kortenhoeven vervolgt: “Op dit moment zijn de restaurants actief met afhalen en bezorgen van maaltijden. Op korte termijn, per 1 juni, lijkt er weer wat meer mogelijk te zijn, waarbij ook de terrassen weer in gebruik worden genomen met inachtneming van de RIVM richtlijnen. De horeca levert uiteindelijk een belangrijke bijdrage aan de sfeer en gezelligheid in het centrum en dat is ook in Wierden en Enter het geval.”

Vanuit het project de Stadsbeweging heeft de Provincie Overijssel een extra crisisbudget beschikbaar gesteld. De winkeliersverenigingen hebben direct die handschoen opgepakt, waardoor binnen een week de aanvraag bij de Provincie is ingediend. “Zowel het verzoek van Enter als van Wierden is gehonoreerd”, duidt de wethouder. In Enter zijn hypiënezuilen voor de winkels aangeschaft, in Wierden is gekozen voor een online platform dat ook op langere termijn dienst kan doen. “Veel ondernemers verkeren momenteel in zware tijden en dat dan uiteindelijk toch dit soort initiatieven zo van de grond komen is geweldig om te zien. Dan zien we ook bij onze ondernemers de saamhorigheid, door er samen de schouders er onder zetten! Met het nieuwe platform wierdenbuitengewoon.nl wordt het lokaal kopen in de kern Wierden voor onze inwoners – en natuurlijk de mogelijke bezoekers uit omliggende buurgemeenten – gestimuleerd. Men wordt gewezen op het ruime aanbod in een goed toegankelijk centrum, waar de auto gratis geparkeerd mag worden. Alleen maar pluspunten! Dankzij wierdenbuitengewoon.nl wordt u nog beter geïnformeerd! Ook aan het aanbod voor bezorgen en afhalen van maaltijden wordt aandacht gegeven.”

Indien ondernemers door een teruglopende omzet op een gegeven moment geen bestaansrecht meer zouden hebben, is er het risico dat er een leeg centrum gaat ontstaan. “Het zou natuurlijk fantastisch zijn dat u lokaal blijft inkopen”, meent Kortenhoeven. “Daarom belangrijk dat u onze ondernemers blijft steunen. Koop daarom lokaal!Zo houden wij onze winkelcentra levendig en vitaal!”