Algemeen

Sportieve gymochtend voor kinderen en ouders op 't Brook te Bornerbroek

BORNERBROEK – SV Ledo in Bornerbroek en Sportbedrijf Almelo organiseren op donderdag 13 augustus een sportieve ochtend in de buitenlucht, speciaal voor jonge kinderen en hun ouders. Op het terrein van Actief Betrokken Club RKSV Bornerbroek kunnen ouders en kinderen kennis maken met Ouder & Kindgym. Ingrid Westen, één van de trainsters van het Ouder & Kindgym van SV Ledo licht toe: “Tijdens de coronaperiode heeft het Ouder & Kindgym in Bornerbroek lange tijd stilgelegen. Dat willen we na de zomer weer oppakken, deze ochtend is een mooie aftrap van het nieuwe sportseizoen. Voor ouders of grootouders en kinderen of kleinkinderen tussen de anderhalf en vier jaar oud die het Ouder & Kindgym nog niet kennen, is dit een mooie kennismaking. Iedereen is welkom!”

Namens Sportbedrijf Almelo start Mieke Kuipers de ochtend met een korte presentatie in de kantine van RSKV Bornerbroek over de motorische ontwikkeling van het jonge kind en bijpassende bewegingsvormen. Daarna gaan de ouders met de kinderen en de trainers het veld op, waar verschillende individuele beweegoefeningen en -spelletjes klaar staan. Kuipers: “Het bijzondere van Ouder & Kindgym is dat ouders of grootouders samen met hun kind of kleinkind aan alle spelletjes en oefeningen meedoen. Zo is Ouder & Kindgym niet alleen goed voor de motorische ontwikkeling, maar ook voor de band tussen ouders en kind.”

De outdoorochtend Ouder & Kindgym wordt gehouden op Sportpark ’t Brook aan de Maatkampsweg te  Bornerbroek. De ochtend start om 8.45 uur en duurt tot 9.30 uur. Deelname is gratis en opgave kan via een mailtje naar Ingrid Westen: ingrid@westendak.nl.