Algemeen

Slechts één Ambulare-uitvaller tijdens Nijmeegse Vierdaagse

WIERDEN/NIJMEGEN – De Ambulare Vierdaagsetrainingen hebben hun vruchten afgeworpen. Niet alleen in Nijmegen, maar ook de vierdaagses in Alkmaar, Haarlem, Het Gooi en Apeldoorn werden door 42 Wierdenaren met succes en onder prima weersomstandigheden volbracht. “Jammer dat één persoon tijdens de tweede dag van de Nijmeegse Vierdaagse is gestopt vanwege hevige pijn van zijn hielspoor”, vertelt voorzitter Ton Kortenhorst. “Op voorhand had 'ie al last, maar hij wilde het toch even proberen. Doorgaan zou volgens de fysio echter betekenen dat het een chronische klacht zou worden.” Trainer Wim Geertman vult aan: “Een moedige beslissing om te stoppen, je moet altijd luisteren naar je lichaam!”

Wierdenaar Jan Eshuis heeft alle dagen met succes uitgelopen, met kunstknieën. “Heerlijk om zonder pijn te lopen, te danken aan de goede trainingen en adviezen!”, aldus Eshuis. Gemma Ros knikt, twee weken voor de vierdaagse stootte ze haar grote teen aan de tafelpoot. Gevolg: zwaar gekneusd. Het advies van luisteren naar je lichaam heeft ze goed opgevolgd.

Ook voor Brigritte Krone, Anja Besselink en Ans Vogelzang waren er wat klachten: last van teen-, voet- en knie en ook zij hebben gedoseerd gelopen. Bijzonder trots is Johan Wijlens, één van de trainers, op Wilma Timmerhuis. Zij heeft vorig jaar na de vierdaagse een zware operatie moeten ondergaan, gevolgd door diverse kuren. Mede dank aan allen en in het bijzonder Johan heeft zij de veertig kilometer volbracht, het was een emotioneel moment bij de finish.

Johan Luiken heeft het ook dit jaar weer voor elkaar gekregen door voor de veertigste keer de afstand van vijftig kilometer te lopen. Bijzonder trots en blij waren de jubilarissen: Brigitte Krone zilver, Gerard Harms, Dinand Marsman, Joke Jansen en Gemma Ros allen goud. De altijd glunderende Ben Krake is nu besmet met het virus van Nijmegen. “Dit jaar was het de tweede keer! Ze hadden me verteld dat je sowieso twee keer moet lopen, want dan maak je bewust mee wat je vorig jaar ook hebt meegemaakt. Wat een feest en wat een plezier. Ik ben om! Volgend jaar weer!”

Veel lol, plezier en genieten. Dat is de Nijmeegse Vierdaagse in een notendop en dat kan Joke Kortenhorst beamen. “We waren dit jaar met een gezellig groepje. Veel humor onderweg, mooi foto's geschoten, het tempo af en toe wat aangepast en wat extra pauzes genomen om het maximale eruit te halen. Het wandelen kwam bij ons op de tweede plaats. Het was een en al genieten! Trainer Wim wist ons bij de finish te verleiden om na naar een ander plein te gaan, waar volop gedanst en gefeest werd, wat een beleving. Dit hadden we niet eerder meegemaakt! Het is niet alleen het wandelen, het randgebeuren maakt het zo leuk. Het zwaaien naar de mensen gaan we volgend jaar ook oefenen”, vertelt Joke lachend.