Algemeen

Sinterklaasactiviteiten in het centrum van Wierden

WIERDEN - Sinterklaas is met zijn Zwarte Pieten ook dit jaar weer veilig in Wierden aangekomen. Het Pietenhuis is ingericht aan de Nijverdalsestraat 24 in het centrum van Wierden (rechter ingang van het pand van Van den Broeke Rijwielen) en dit huis kan tijdens openingstijden van de winkel gratis bezocht worden tot en met 4 december. Ter plaatse is het mogelijk om kleurplaten te kleuren of een leuke brief aan de Sint te schrijven.

Net als vorig jaar wordt in het Pietenhuis op woensdag 20 november in samenwerking met de bibliotheek voorgelezen. Vanaf 15.00 uur kunnen de kinderen in het huis luisteren naar mooie Sinterklaasverhaaltjes.

Sinterklaas zelf komt op vrijdag 22 november ook naar het Pietenhuis. Wil je op de foto met de Goedheiligman of kom gewoon even gezellig langs in het Pietenhuis. Sinterklaas en de Pieten zijn tussen 18.00 uur en 19.00 uur in het Pietenhuis aanwezig, daarna maakt het gezelschap een wandeling door het centrum en wordt ook een aantal bezocht. Het kan dus zomaar zijn dat onverwachts je capuchon door Pieten wordt volgeladen met pepernoten! Kortom veel plezier voor jong en oud op deze vrijdagse koopavond!

Een dag later, op zaterdag 23 november, is er 's middags een echte Pietenspeurtocht. Tussen 13.30 uur en 15.00 uur krioelt het van de Pieten in het centrum van Wierden. Zoek in en rond de Kerkstraat, Stationsstraat, Kerspel, Marktstraat, Nijverdalsestraat en het Burgemeester van den Bergplein naar Pieten. Je mag zelf weten in welke straat je eerst wilt zoeken! Op de speurkaart, die wordt uitgedeeld op alle basisscholen aan kinderen van groepen één tot en met vier en tevens af te halen bij verschillende winkels in Wierden, staan aanwijzingen waar de Zwarte Pieten te vinden zijn. Als je alle Pieten gevonden hebt, mag de speurkaart ingeleverd worden bij Sinterklaas in het Pietenhuis en krijg je zelfs een klein presentje! Deelname is gratis voor kinderen tot en met acht jaar.

Ten slotte zijn op woensdag 27 november zijn de Pieten van Partou van 15.00 uur tot 16.30 uur in het Pietenhuis. Kom jij ook dansen, springen en zingen met deze vrolijke pieten? Over de activiteiten die later die week volgen, informeren we in de volgende editie van de Wiezer.