Algemeen

Sinterklaas en Zwarte Pieten weer op Wierdense bodem

WIERDEN/BORNERBROEK – Sinterklaas en zijn vrolijke Zwarte Pieten zijn afgelopen zaterdag weer door honderden kinderen en hun ouders, opa's en oma's in Wierden binnengehaald. In het dorp Bornerbroek mocht de goedheiligman een dag later voeten aan wal zetten.

In Wierden werd de Sint, samen met een paar pieten, letterlijk vanuit de lucht op de grond gezet. Hij werd via een hooglader naar het Stationsplein gebracht, waar daarvoor al meerdere Zwarte Pieten gekke capriolen uithaalden. Burgemeester Doret Tigchelaar en Mirelle Schuurman zweepten samen met de dansers van Dance Studio Janien, DJ Sylvester en een paar pieten de menigte op, waarna de Sint hartelijk werd ontvangen. Daarna trok de massa via de Stationsstraat naar Café Hansie om uiteindelijk in het centrum op het oude marktplein het feestje te vervolgen. Daarna mochten de kinderen in het Pietenhuis nog even met de Sint op de foto.

In buurtdorp Bornerbroek werd Sinterklaas traditiegetrouw per boot bij de Vredesbrug warm onthaald. Ook hier ging de Goedheiligman met de koets naar het dorp, onder begeleiding van de St. Caecilia fanfare, naar Sportzaal De Latei. Daar werd een middag voortgezet met Sinterklaasliedjes, dansoptreden en natuurlijk bezoekjes aan de Sint.

 

Fotograaf Wierden: Simon Dirks en Linda Ekkel.