Algemeen

Schoonmaakactie werpt vruchten af; De Hamberg weer spic en span

ENTER – De leden van de stichting Hamberges hebben zaterdagmorgen 6 april een grootschalige schoonmaakactie op de Hambergeres in Enter gehouden. Samen met buurtbewoners uit onder meer de Marcus Samuelstraat, Daalakkers, Beltmanstraat, Weitakkersweg en de wethouders Johan Coes en Richard Kortenhoeven werden de vuilniszakken goed gevuld. Om 9.00 uur verzamelden zich zo’n twintig 'helpers' bij de familie Nellestijn aan de Beltmanstraat.

Na een versterkend kopje koffie met krentenwegge verdeelden de deelnemers, uitgerust met oranje hesjes, vuilniszakken en knijpers zich over het gebied om alle zwerfvuil uit de bermen en sloten op te ruimen. De opbrengst was vooral veel plastic en blik. “Zaken die mensen waarschijnlijk achteloos van zich af hebben geworpen”, aldus organisatoren Friedo Roetgerink en Dennis Nellestijn. “Als je zo langs de wegen fietst valt het misschien niet zo op, maar als je beter kijkt ligt er helaas best wel veel afval. We hebben zelfs een aantal wieldoppen en een compleet hek in de sloten gevonden.”

De opruimactie is een van de activiteiten die de stichting Hambergeres organiseert om het laatste stukje open Enterse es als waardevol cultuur historisch gebied te behouden voor de toekomst.