Algemeen

Ruimte voor bouw De Klomphof; sloop boerderij Mensink gestart

Sloop van de allerlaatste dorpsboerderij in de dorpskern van Wierden.

WIERDEN – Medewerkers van aannemersbedrijf Hoogeboom uit Raalte zijn begonnen met het ontmantelen van de oude boerderij aan Erve Kielweg. Het verpauperde pand moet ruimte maken voor nieuwbouw in het kader van herontwikkeling van het gebied De Klomphof. Woningcorporatie Reggewoon heeft hiervoor de touwtjes in handen en de gemeente heeft eind vorig jaar de seinen op groen gezet.

Tot afgelopen zomer was de voormalige boerderij van Mensink als artistieke werkplek in gebruik en het onderkomen van enkele lokale kunstenaars. Reggewoon was echter al sinds begin deze eeuw eigenaar van het pand, met als doel om de boerderij te slopen voor uitbreiding van De Klomphof. Verandering van inzichten en bouwvertragingen hebben er toe geleid dat het gebied nu pas de tweede fase in gaat.

Na sloop van de boerderij gaat de gemeente het terrein bouwrijp maken, waarna Reggewoon start met de bouw van dertig appartementen en twaalf grondgebonden woningen. Alle woningen zijn bedoeld voor de sociale huur. Met de sloop van het pand verdwijnt de allerlaatste dorpsboerderij in de kern van Wierden.