Algemeen

Ruim driehonderd Enterse senioren genieten van 'EDlive ouderendiner'

ENTER – Op de kop af twee jaar geleden haalde een groep fanatieke Enternaren zo’n 25.000 euro op: om enerzijds de Enterse horeca te steunen, maar ook om de ouderen een leuke avond te bezorgen.

Door het coronavirus zat menig zeventigplusser opgesloten in het verzorgingstehuis of eigen woning. Vorige week maandagavond kon de organisatie eindelijk alle ouderen uitnodigen, in de gezamenlijke Enterse horeca.

De in totaal 318 aangemelde ouderen werden onderverdeeld in één van de Enterse horecazaken: Bistro T-Bone, Het Middenplein, Brasserie R-1854, Let’z Meat, ‘t Zumpke, Pronto, La Vida, Landal Elsgraven, De Zomp, De Bakker, Het Rheins en De Kröl. Ook aan de ouderen die het huis niet konden verlaten was gedacht: Tukkers Culinair bezorgde bij een aantal ouderen een heerlijk diner aan huis. Alle restauranthouders stelden zelf een driegangendiner samen, waarmee de ouderen werden verrast. Aan het eind van de avond hoefde er niks afgerekend te worden: de rekening werd betaald door EDlive. Alle Enterse ouderen lieten weten aangenaam verrast te zijn over het samengestelde menu bij alle gelegenheden.

De organisatie ging gezamenlijk de verschillende horecazaken langs om de ouderen te begroeten en een fijne avond te bezorgen. Namens de organisatie namen Gerard Libbers en Gijs Hakkert samen het woord om de ouderen een smakelijke voortzetting te wensen. Libbers: “Het is dankzij de Enternaren en het Enterse bedrijfsleven dat u vanavond een fantastische avond kunt hebben.” Hakkert vult aan: “We hopen dat we als EDlive dit soort mooie dingen mogen blijven doen. Niet vanwege corona, maar om andere mooie dingen voor het dorp te kunnen organiseren.”