Algemeen

Pittige Noordkaap Challenge levert ruim 56.000 euro voor Roetgerink Foundation

ENTER – Met in totaal zo'n 7.200 kilometer op de teller en een prachtige ervaring dankzij een pittige autorit rijker, hebben de broers Paul en Marcel Roetgering van Roetgerink Mode 56.805 euro opgehaald voor de Roetgerink Foundation. De twee Enterse modebroers namen eerder deze maand deel aan de Noordkaap Challenge. Het doel hierachter was om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de foundation. Daarmee wordt ingezet op het verbeteren van het welzijn van kinderen, gezinnen en de maatschappij in het algemeen.

In dertien dagen hebben de gebroeders op de zesde dag de Noordkaap bereikt en onderweg de kou getrotseerd, maar zijn uiteindelijk met succes gefinisht in Utrecht. In totaal hebben ze voor een totaalopbrengst van 56.805 euro gezorgd. Dat geld komt ten goede aan Roetgerink Foundation. Het doel dat ze op voorhand hadden meegekregen, zoveel mogelijk geld inzamelen voor de foundation, is daarmee meer dan geslaagd.

Afgelopen week was de bekendmaking van de totale opbrengst van deze challenge. Frank Poelman, voorzitter van de Roetgerink Foundation, kreeg daarbij uit handen van Paul en Marcel de cheque overhandigd. De totale opbrengt van de autosponsoren, kilometersponsoren en heel veel donaties resulteerden in het prachtig bedrag van bijna 57.000 euro.

De route van de Noordkaap Challenge telde 7.200 kilometer en is een prachtige route naar het meest noordelijke puntje van Europa. De route leidt door Denemarken, Zweden en Finland naar het noordelijkste eindpunt in Noorwegen. De route bevindt zich in een adembenemende natuur met sneeuw trails, ijsmeren, Scandinavische bossen, het noorderlicht, Botanische Golf en indrukwekkende gebergten. Paul: “Het doel was om voor elke gereden kilometer vijf euro op te kunnen halen voor de Roetgerink Foundation en dat is dan ook bijna verdubbeld en dus zeker gelukt!”

De Roetgerink Foundation zet zich sinds de oprichting in 2014 in voor het verbeteren van het welzijn van kinderen, gezinnen en de maatschappij in het algemeen. Met de opbrengst, ondersteunt de foundation en sponsort hiertoe initiatieven en goede doelen die vanuit een maatschappelijke betrokkenheid en met een toekomstige visie zijn ontstaan. Eén van de projecten waar de foundation zich al jaren voor inzet is het ondersteunen van kleinschalige initiatieven gericht op gezinnen die hulp ontvangen van voedselbanken in Overijssel. In een ruime regio rond Enter worden gezinnen in nood op verschillende manieren gesteund. Zo worden er bijvoorbeeld fietsen, laptops en rugtassen beschikbaar gesteld voor middelbare scholieren en worden er verjaardag pakketten en Sinterklaaspakketten uitgegeven zodat kinderen uit gezinnen in armoede ook hun verjaardag en Sinterklaas kunnen vieren.

Meer info over de foundation is te vinden op www.roetgerinkfoundation.nl