Algemeen

Pip Meenhuis uit Ypelo: eerste baby van 2021 in de gemeente Wierden

Raymond en Joyce Meenhuis en hun kinderen Pip en Dex

YPELO – De eerst geboren baby van 2021 binnen de Wierdense gemeentegrenzen woont in Ypelo en heet Pip. Het is de jongste telg van Raymond en Joyce Meenhuis en het zusje van hun driejarige zoon Dex. De woning, pal naast hun eigen zorgboerderij De Piet, is zowel binnen al van buiten vrolijk versierd.

Normaliter brengt burgemeester Doret Tigchelaar een bezoek aan de trotse ouders van de eerst geborenen van het nieuwe jaar, maar vanwege alle coronaperikelen verloopt het allemaal anders. “De bode komt dinsdag even op bezoek om namens de burgemeester een cadeau voor Pip te overhandigen”, vertelt Joyce, terwijl de kleine telg in haar armen in slaap is gevallen na het drinken van een flesje melk. Het baby'tje is een gezond meisje van een kleine zeven pond en is vijftig centimeter groot.

Pip zag – evenals hun driejarige zoon Dex – iets later dan gepland het levenslicht. Joyce was eigenlijk een week eerder uitgerekend. Uiteindelijk werd op de zesde januari, na een lange dag in het ziekenhuis, hun tweede kindje geboren. “Achteraf gezien ben ik blij dat het zo verlopen is. Ik had op het moment dat ik uitgerekend was namelijk corona, evenals Raymond. We waren gelukkig uit de verplichte quarantaine toen we naar het ziekenhuis moesten voor de bevalling.”

Net als Joyce is ook Raymond verbaasd dat juist zij de ouders zijn, die dit jaar als eerste een kindje op wereld hebben gezet in de gemeente Wierden. Dit aangezien Pip 'pas' op woensdag 6 januari om 19:09 uur is geboren. “Het is wel heel bijzonder om dit mee te mogen maken, aangezien ik zelf in 1986 ook de eerste baby van Wierden was. Toen kwam de vrouw van burgemeester Lieuwen op bezoek,” aldus Raymond, die daar nog aan toevoegt dat zijn mijn moeder dat nog goed kan herinneren.