Algemeen

Pijnlijke strijd Enter Vooruit tegen SDV in Barneveld: 5-0

Fotobijschrift: Wout Velten van Enter Vooruit. Fotograaf: Henk Pluimers.
Fotobijschrift: Wout Velten van Enter Vooruit. Fotograaf: Henk Pluimers.

ENTER – Enter Vooruit heeft zaterdagmiddag 6 april een pijnlijke en dikke nederlaag geleden. Dat is in een notendop wat zich heeft afgespeeld op Sportpark Norschoten tegen SDV Barneveld. De Enternaren kwamen duidelijk te kort en verloor afgetekend met 5-0. Op de overwinning was ook niet zoveel af te dingen, de gastheren waren duidelijk de bovenliggende partij, zeer effectief in de afwerking en hadden met meeste recht op drie punten.

SDV Barneveld kende een bliksemstart, want al binnen één minuut kwam de ploeg op 1-0. Bij de eerste de beste aanval was het Rico Kuijt die de lat raakte en in de rebound was het Ricardo Mengerink, die als snelste reageerde en na twintig seconden de 1-0 op het scorebord zette. Na de snelle en onverwachte treffer herstelde Enter Vooruit zich echter goed. De ploeg speelde geconcentreerd, zocht telkens de vrije man op het middenveld om vervolgens de spitsen in stelling te brengen.

Het spel golfde daarna op en neer, SDV Barneveld had wel wat meer het initiatief maar Enter Vooruit bleef druk zetten op de defensie van SDV Barneveld. In de achttiende minuut kreeg Ron Smit een unieke kans uit een corner. Ook dit keer geen doelpunt. Na ruim een half uur spelen had Enter Vooruit echter alle geluk aan haar kant toen een corner van SDV Barneveld van de lijn werd gehaald.

De rust leek met een 1-0 stand te beginnen, maar het was in de 44e minuut Onur Tekay die een lange bal fraai verlengde en alsnog de 2-0 op het scorebord zette.

Na de thee dezelfde spelers binnen de lijnen bij Enter Vooruit. De ploeg begon echter niet scherp genoeg. Teveel balverlies, de tegenstander kregen teveel ruimte en in de 51e minuut was het opnieuw raak voor de gastheren. Onur Tekay scoorde zijn tweede doelpunt van deze middag: 3-0.

De wedstrijd was daarmede eigenlijk wel gespeeld, SDV Barneveld nam wat minder risico, controleerde de bal en zocht telkens via de counter de snelle spitsen. In de 61e minuut scoorde Levi Smit de 4-0. Enter Vooruit bleef het daarna wel proberen, kreeg een uitstekende kans (Wim Oosthoek), maar het doelpunt viel aan de andere; Rocco Keizer scoorde de 5-0. Marc Breukink kwam in het veld voor Dennis Bolink en niet veel later Joël Scheper voor Henri Knol.

SDV Barneveld kreeg daarna een strafschop maar deze werd gekeerd door Teun Nijhof, de stand bleef 5-0.

Sander Jansen kwam nog in de ploeg voor Ron Smit in de slotfase. Er werd echter niet meer gescoord. Eindstand 5-0.