Algemeen

Ouders van special dance-leden zetten kinderen, buddy's en juf op 'n voetstuk

WIERDEN – Dance Studio Janien wilde op zaterdag 21 maart – tijdens de Wereld Downsyndroomdag – kinderen met een beperking verrassen. Het liep allemaal anders, want door de uitbraak van het coronavirus viel deze dag in het water. Een herkansing op zaterdag 11 juli zorgde alsnog voor veel blije gezichten.

Elke zaterdagochtend komen de dansers van de 'special dance' naar de dansstudio van Janien Schipdam in Wierden om daar samen met een eigen buddy onder leiding van juf Pien te genieten van dans en beweging. “Ze hebben samen enorm veel plezier met elkaar”, laat Anke Leeftink namens alle betrokken ouders weten. “We vinden het fantastisch dat Janien deze groep heeft opgezet. De special dansers kunnen op deze manier dansen bij een dansvereniging in de buurt. En voor ons als ouders is het even een momentje om gezellig samen wat te drinken.”

Met enorm veel passie voor de dans én voor de special dansers wordt een uur lang gedanst, gespeeld en heel veel lol gemaakt, ook nu het weer kan en mag ná de coronapandemie. “Hoog tijd om deze groep in het zonnetje te zetten”, meent Leeftink.

De verrassing stond gepland op zaterdag 21 maart, Wereld Downsyndroomdag. “Omdat een aantal kinderen in de groep, kinderen zijn met het syndroom van Down, leek het ons als ouders een heel mooi en passend moment. Helaas kon de verrassing op deze dag niet doorgaan vanwege het coronavirus. Gelukkig zijn de maatregelen inmiddels iets versoepeld waardoor het alsnog afgelopen weekend kon!”

Alle buddy’s en juf Pien ontvingen een shirt van de ouders. De buddy’s en Pien waren enorm verrast en ontroert. De special dansers werden blij verrast door Janien. “Zij heeft de special dansers in het zonnetje gezet met ieder een eigen shirt. De shirts zijn helemaal in stijl van Dance Studio Janien en één geheel met de shirts van de buddy’s. Vol trots hebben de special dansers samen met hun buddy’s gedanst in hun nieuwe outfit.”