Algemeen

Optocht in ’t Knoll’nbrook

BORNERBROEK – Op zaterdag 2 maart organiseert Carnavalsvereniging de Knoll’ntrekkers traditiegetrouw de carnavalsoptocht in Bornerbroek. Dit jaar is alweer de 21e editie in het 44e jubileum jaar! Buurten, verenigingen, kinderen en vrienden zijn al maanden bezig om iets moois voor deze optocht te maken. Jong en oud doen mee en de onderlinge concurrentie is dan ook groot!  Aanvang is 15.00 uur.

Er zijn verschillende categorieën waarin de deelnemers strijden om de prijzenpot; naast de mooie wagens, zijn er prachtig uitgedoste loopgroepen en originele individuen. Tussen de deelnemende buurten heerst al jarenlang een felle strijd om de Buurtprijs. Welke fanatieke buurt gaat er dit jaar mee vandoor?

Dat het carnaval leeft in Bornerbroek blijkt wel uit de vele vrijwilligers die zich elk jaar weer belangeloos inzetten om de optocht tot een succes te maken. Achter de schermen door de organisatie, maar ook de vele fanatieke deelnemers; 'Brookers doot ’t met mekaar!'. En natuurlijk ook alle bezoekers die komen kijken naar de pracht en praal. Voor hen gaat in de optocht ook de ‘Klingelbuul’ rond. Met een kleine duit in het zakje kunnen we de optocht laten voortbestaan.

Na afloop van de optocht is er een gezellig en gratis toegankelijk carnavalsfeest in Residentie Café Brockie onder leiding van Prins Ben I en Prinses Christine, Jonkheer Kevin I met Adjudant Lars en Jeugdprins Jente en Jeugdprinses Indy. Naast het feestgedruis is natuurlijk ook gedacht aan de kinderen; voor hen staat een springkussen klaar bij de Residentie. Rond de klok van 6 worden de prijzen uitgereikt en daarna gaat het feestje nog even verder.

 

Route van de optocht door Bornerbroek:

Entersestraat – rotonde – Pastoor Ossestraat – Eierbaan – Wolbes Landen – Rammelhuiskamp – Korenkamp – Boerenbondsweg – Worker Landen – Entersestraat – Residentie Café Brockie.