Algemeen

Open Golfdag De Koepel onder haast winterse omstandigheden

WIERDEN – Tijdens de Open Golfdag bij De Koepel aan de Rijssenseweg hebben zo'n veertig geïnteresseerden samen met hun families, vrienden of bekenden kennis gemaakt met de golfsport. Zaterdag 13 april bood de Wierdense golfclub beginnende golfers gelegenheid kennis te maken met de golfsport en gaf ervaren golfers de kans een kijkje te nemen op de prachtige baan.

De bezoekers namen deel aan clinics onder leiding van PGA-Golfprofessional Garry Jack en een aantal enthousiaste leden. Zij vertelden jong en oud hoe je een club vasthoudt, hoe je de bal kunt chippen en hoe je de bal een flinke klap kunt geven, zoals dat op televisie is te zien. Op de putting green maakten de vrijwilligers de bezoekers wegwijs in verschillende golfvaardigheden.

De sportieve gasten, jong en oud, gingen de uitdaging aan. Ze speelden op een parcours dat op een deel van de achttien holes golfbaan was uitgezet. Enthousiast deden ze allemaal mee aan een hole in one wedstrijd en een longest drive wedstrijd, die kans boden op mooie prijzen. Na alle inspanningen en ontdekkingen werd er natuurlijk een consumptie genuttigd op het zonnige terras met prachtig uitzicht over de baan. Golfclub de Koepel heeft een gezellig en gastvrij clubhuis met restaurant Salute, waar iedereen naderhand nog bleef voor een drankje of om een hapje te eten.
Mensen die zaterdag 13 april verhinderd waren, maar wel interesse hebben in de golfsport, kunnen op werkdagen contact opnemen met het secretariaat van de golfclub voor meer informatie over bijvoorbeeld het negen stappenplan, baanpermissie en clubhandicap, het jeugdprogramma en de verschillende lidmaatschapsmogelijkheden. Het secretariaat van Golfclub de Koepel is bereikbaar via 0546 – 574 070 of info@golfclubdekoepel.nl.