Algemeen

Open dag Trein Hobby Club: 35 meter lange modulebaan

REGIO – De Trein Hobby Club Almelo houdt op zondag 9 februari haar jaarlijkse open dag. Dit is hét moment om te komen kijken wat de vereniging allemaal te bieden heeft in en rondom de verenigingsruimte. Net als voorgaande jaren zijn er weer drie etages van het buurthuis vrijgemaakt om de activiteiten te tonen. Op de begane grond staat de ruim 35 meter lange modulebaan. Het afgelopen jaar is deze baan uitgebreid met twee nieuwe modules.

Op de eerste verdieping staat clublid Harry Bolkesteijn met zijn eigen modelbaan. Harry heeft het Duitse station Hessisch Oldendorf in schaal nagebouwd. Daarnaast wordt er gedemonstreerd hoe zelf bomen gemaakt kunnen worden en hoe een 3D-printer werkt. Verse koffie, thee of limonade, eventueel aangevuld met een lekkere koek, kan genuttigd worden aan de bar die ook op deze verdieping te vinden is.

Op zolder is de vaste modelspoorbaan te vinden. Hier rijden diverse treinen, waarvan sommige wel zes meter lang zijn, door het heuvellandschap. Dit alles gebeurt zo realistisch mogelijk met seinhuiswachters en machinisten die alles bedienen met computers en handregelaars. Maar ook de moderne tijd doet zijn intrede in de modelspoorhobby. Er worden zelfs treinen met een speciale app op de mobiele telefoon aangestuurd.

Tussen 10.00 uur en 16.00 uur is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen. De toegang is gratis. De open dag is in het Jeugd- en Wijkcentrum Egbertus aan de Arendsboerweg 3 te Almelo.