Algemeen

Ondernemers kiezen voor (ruimere) locaties in winkelkern van Wierden

WIERDEN – De winkelkern van Wierden is in ontwikkeling en beweging; er wordt nieuwbouw gepleegd en enkele ondernemers betrekken een groter pand of vestigen zich in het centrum.

De nieuwbouw die verrijst op de plek van het markante winkelpand van Wanschers op de hoek van de Stationsstraat en de Nijverdalsestraat verloopt volgens planning; volgende week worden de werkzaamheden door Droste Bouwgroep uit Hengelo weer vervolgd. Dit najaar is het pand wind- en waterdicht en moet het begin 2021 gereed zijn voor detailhandel op de begane grond en appartementen en een penthouse daarboven.

 

By Mom & Son

Daarnaast betrekken twee ondernemers een nieuwe winkelruimte aan het Binnenhof. De winkelruimte van voorheen Zeeman is aan de binnenzijde geheel gestript en ondergaat momenteel de laatste aanpassingen, zodat By Mom & Son eind deze week de deuren kan openen. Renate Hoekstra en Sébastiaan Witten groeiden binnen een jaar na de start aan de Marktstraat al uit hun jasje. De winkel aan het Binnenhof biedt twee keer zoveel vloeroppervlak, waardoor het mogelijk wordt om naast woonaccessoires en herenmode ook damesmode aan te bieden.

 

Linijn

Schuin tegenover By Mom & Son is momenteel nog Kleine Maatjes gevestigd, maar daar vliegen de laatste kledingstukken over de toonbank. De winkel in kinderkleding sluit deze maand, waarna Linijn er dit najaar de deuren opent. Linijn, gespecialiseerd in kraamcadeaus, kinderkameritems, knuffels, baby accessoires en baby- en kinderkleding, zit nu nog aan de Burgemeester Warnaarsstraat. Het pand aan het plein is stukken groter, waardoor het assortiment vergroot en verruimd kan worden. Binnenkort in de Wiezer meer over deze stap van Gepke en Hendrik Pieter Hakvoort.

 

Nieuwenhuis

Ten slotte blijft de winkelruimte van voorheen By Mom & Son niet lang leeg; nieuwe invulling is in handen van Nieuwenhuis, meer dan een makelaar. Het ligt in de planning om op donderdag 1 oktober de nieuwe vestiging te openen. Momenteel houdt Nieuwenhuis nog kantoor aan de Industrieweg, maar Henk en dochter Sanne Nieuwenhuis laten weten juist meer zichtbaar te willen zijn met hun onderneming. De reden daartoe is onder meer de verandering en verruiming van hun dienstverlening. “We willen graag een aanvulling worden op het winkelaanbod in het centrum van Wierden; een inloopfunctie hebben en zo de kern van Wierden leuk houden”, aldus Sanne. “Het draait bij ons allang niet meer om alleen maar verkoop van woningen. We willen mensen helpen, ook bij de inrichting van hun interieur.” Sanne wil op dit moment nog niet in detail treden, maar licht al wel een tip van de sluier op. “We gaan vooral verrassen middels advisering. Je kunt ons zien als een centrale vraagbaak op het gebied van huizen; een specialistische woonzone voor de koop, verkoop en inrichting.”

Reacties

Mooi dat de winkels allemaal weer bezet worden.

Nu nog het centrum autovrij maken en diverse terrassen uitbreiden. 

Zo kunnen we Wierden gezellig maken zodat er ook meer toeristen komen

  • door Wil
  • 48 dagen geleden

Het gratis parkeren is voor veel mensen juist een reden om naar Wierden te blijven komen. Als er een autoloze kern gecreëerd wordt gaan mensen gewoon naar de grote stad. Het bereikbaar zijn, juist met de auto, is juist de kracht van Wierden.