Algemeen

Circus Renz in nood door zware coronaregels

Nobel gebaar van boeren: voedsel voor circusdieren

HOGE HEXEL  - Een grote colonne van agrarische voertuigen vanuit Hoge Hexel en omgeving trok zaterdag 21 november over de Nederlands-Duitse grens, met een goed doel als bestemming. Er zijn namelijk duizenden kilo’s hooi en stro afgeleverd bij het noodlijdende Circus Renz. Nog tot het eind van deze maand was er voldoende voedsel voor de circusdieren, daarna zouden de beesten spreekwoordelijk op een houtje moeten bijten.

Op de 'boerenapp' had Hardenberger Roy de Weerd gemeld dat er weinig tot geen voedsel meer was voor Renz’ circusdieren. Vanwege het feit dat het circus geen optredens meer mag verzorgen ontbreken inkomsten, die ook broodnodig zijn voor de aanschaf van voedsel voor de dieren. Tal van boeren uit de regio reageerden positief op de oproep.

Wicher Jansen Eupe, van het gelijknamige Hexelse loonbedrijf, meldde dat hun materiaal het in de regio Wierden aangeboden hooi en stro zou halen en vervolgens zou afleveren bij circus Renz. Broer Dinand ging op weg met zijn wagen volgeladen. Op de verzamelplaats in Hardenberg viel zijn mond open van verbazing. De boeren hadden zich wederom van de goede kant laten zien.

Samen met het Hardenbergse loonbedrijf Veltink en tal van boeren die vanwege de overweldigende hoeveelheid stro en hooi zelf kwamen rijden, werd het voedsel naar het Duitse Itterbeck gebracht. “De tranen in de ogen van de dierenverzorgers spraken boekdelen. Zodra mensen en dieren in nood zijn moet er geholpen worden. De olifanten, kamelen en paarden kun je toch niet op een houtje laten bijten’, besluit Wicher Jansen Eupe. De automobilisten, die door de colonne in een file kwamen, waardeerden deze actie met vele opgestoken duimen.