Algemeen

Nieuwe e-bikes van Vyber blinken uit in testresultaten

WIERDEN – De fietsen van Vyber zetten zichzelf binnen no-time op de kaart. Vier jaar terug was het merk nog een hersenspinsel, inmiddels zijn er al meer dan tienduizend exemplaren verkocht en ziet het er naar uit dat de afzet dit jaar wordt verdubbeld. Mede dankzij mooie resultaten in onder meer de ANWB fietsentest vorig jaar en de AD fietstest van 2022 zitten de verkopen flink in de lift.

“Er zijn zo'n honderd winkels in Nederland waar onze fietsen verkrijgbaar zijn, het streven is om dat eind dit jaar te verdubbelen”, vertelt Peter Lubbers. Samen met Ruud van den Broeke is hij de drijvende kracht achter dit Wierdense fietsenmerk, waarmee ze verrassen met topkwaliteit e-bikes voor een lager prijskaartje.

Lovende recensies

Dat het merk inmiddels steeds meer bekendheid geniet, komt onder meer dankzij de goede recensies. De AD fietstest, waarvan de resultaten deze week openbaar zijn gemaakt, is daar een goed voorbeeld van. Al die positieve aandacht zorgt voor gratis mond-tot-mondreclame. De reacties zijn namelijk lovend: “Heerlijke comfortabele fiets, prima vering, mooi afgewerkt, trekt krachtig op” tot “Wat een geweldige fiets, niks op aan te merken.”

Naast Peter is Ruud van den Broeke het brein achter Vyber. Ruud komt uit een fietsenfamilie. Na jaren lang zaken te hebben gedaan met Gazelle, Batavus, Sparta en vele andere A-merken in de fietsbranche hebben de twee goed geanalyseerd hoe het in hun ogen beter kan. Met die insteek zijn ze gaan brainstormen en de samen de uitdaging aangegaan.

 

Boel opschudden

“Wij zijn Vyber Cycles begonnen om de boel eens flink op te schudden en de fietsmarkt op z’n kop te zetten met e-bikes van topkwaliteit met een aantrekkelijk prijskaartje”, verduidelijkt Ruud. “We willen bewijzen dat dit kan. Er zit geen addertje onder het gras. We bieden e-bikes aan, die in kwaliteit vergelijkbaar of zelfs beter zijn dan de huidige A-merken.” Alle e-van Vyber hebben een krachtige en stille motor en een sterke accu. “Met een e-bike van Vyber Cycles ga je er dus letterlijk en figuurlijk op vooruit. Zo willen we ieders verwachtingen overtreffen!”Groot verschil is ook dat ze niet de hoofdprijs kosten. Dit kan dankzij een efficiënt ontwikkelingsproces met lage kosten.

Na wat voorbereiding en oriëntatie werd twee jaar terug de eerste fiets verkocht. Peter vult aan: “Vorig jaar hebben we deelgenomen aan de ANWB fietsentest. We hadden totaal geen idee wat we er van moesten verwachten. Pas toen onze mailbox op een vrijdagmiddag nagenoeg vastliep kwam het besef dat het wel eens heel erg goed zou kunnen gaan.” De geteste Vyber kreeg een 8.1 in het onderzoek en werd bestempeld met het predicaat voordelige keus.

 

Betaalbaarheid

Met hun nieuwe model, de Ride S1 Pro, hebben de heren deelgenomen aan de fietstest van het AD. “Het is een elektrische stadsfiets en daarmee zijn we met een eerste plek gewaardeerd, dus boven gerenommeerde merken die al jaren aan de weg timmeren. We hebben een betaalbare elektrische fiets, die méér actieradius heeft én een veel stillere, krachtige motor van 80Nm.” Daarnaast is de fiets voorzien van kwaliteitsproducten en mooie snufjes. Een kleurendisplay, stevige actieradius van maximaal 135 kilometer, zeven versnellingen en hydraulische schijfremmen zijn standaard.

Al die innovaties zijn allemaal mogelijk doordat Ruud en Peter zelf dicht op het vuur zitten. Dat betekent onder meer dat er gewerkt wordt met regionale, nationale en Europese partijen. Korte lijnen, snelle levering en vooral kwaliteit. De ontwerpen van de fietsen komen uit de koker van Ruud. “Onze kracht is denk ik ook dat we altijd bereikbaar zijn voor dealers en dat vraagstukken snel en gedegen worden opgelost.”

Inmiddels rollen de Ride E1 Lite, Ride E1, Ride E1+ en de Ride S1 Pro van de spreekwoordelijke band. En met dat laatste model vallen de Wierdenaren nu weer met de neus in de boter, dankzij de AD-fietstest. De positieve flow zit er goed in en dat is iets wat de heren ook altijd vast willen houden, met daarbij de betaalbaarheid voor de klant. “We blijven alleen met dealers werken, eind dit jaar willen we op zo'n tweehonderd verkooppunten zitten. Service en aftersales blijft wat ons betreft het belangrijkste om aan te werken. En zo'n mooie uitslag van een test, ja dat geeft enorm veel vertrouwen, voor ons, maar ook voor de consument!”

Voor wie nieuwsgierig is naar de Ride S1 Pro of een van de andere modellen, dealers in de regio zijn Van den Broeke Tweewielers in Wierden, Smit Fietsen in Enter, Fietsshop De Valk in Nijverdal, Simon Kuiper Tweewielers in Geerdijk, Hazelhorst Tweewielers en Mark Nijmeijer Fietsreparatie in Rijssen.