Algemeen

Nieuw toeristisch informatiepunt in winkel van Home Sweet Home

Henri en Everdien Companje hebben in hun winkel nu ook een toeristisch informatiepunt.
Henri en Everdien Companje hebben in hun winkel nu ook een toeristisch informatiepunt.

WIERDEN – In de winkel van Everdien en Henri Companje, Home Sweet Home en Engberts & Olthuis aan de Nijverdalsestraat, is een nieuw toeristisch informatiepunt voor Wierden gerealiseerd. Een hoekje, meteen bij binnenkomst in de winkel, is ingericht met folders, kaarten en een digitale infozuil. Toeristen kunnen zo zelf informatie verschaffen, maar ook het personeel van de winkel staat klaar voor nuttige tips.

Met de komst van Stichting Gastvrij Wierden & Enter als opvolger van het oude Tourist Info, zijn er wat veranderingen op het gebied van de toeristische promotie van de kernen Wierden en Enter. “Daar sluit dit nieuwe informatiepunt naadloos op aan”, meent Corine Hofstra. Ze is marketingmedewerker van de stichting. “Het nieuwe bestuur van Stichting Gastvrij Wierden & Enter, bestaat uit vijf ondernemers die werkzaam zijn in de toeristische en recreatieve sector. Het doel is om te focussen op met name digitale informatievoorziening. Mensen die willen ontspannen en op zoek gaan naar leuke uitjes of vakanties, inspireer en informeer je tegenwoordig als eerste via internet. En ook als mensen eenmaal hier in Twente, of in dit geval in Wierden en Enter zijn, gaat de zoektocht naar evenementen en leuke to-do tips voornamelijk op internet verder.”

Voor wie alsnog de behoefte heeft aan wat extra informatie, een folder of wandelkaart in de hand, kan sinds deze week terecht bij het nieuwe ingerichte toeristische informatiepunt aan de Nijverdalsestraat. In de winkel staat een digitale zuil waarop allerlei informatie over overnachtingsaccommodaties, evenementen, horeca, natuurgebieden, routes en activiteiten te vinden is. Daarnaast is er een groot assortiment aan folders en zijn de wandel- en fietskaarten van Routenetwerk Twente hier te koop.

“Het past goed bij onze winkel en we vinden het heel leuk om mensen te woord te staan!”, vertelt Everdien enthousiast. Ze werd tijdens Sunte Mart'n door wethouder Richard Kortenhoeven benaderd met de vraag of het infopunt bij haar in de winkel ondergebracht kon worden. Op dat moment was het oude Tourist Info ter ziele en tijdelijk ondergebracht bij de Historische Kring. Na wat ambtelijke omwegen is nu, een jaar later, het toeristisch infopunt weer terug. “Het is goed om toeristen naar het dorp te halen en ze hier ter plaatse te informeren over wat Wierden en haar omgeving allemaal te bieden heeft! We zijn afgelopen weken al toerist in eigen streek geweest, zodat we ook weten wat er allemaal te zien en te beleven is. We hebben allerlei prachtige plekken ontdekt, die we gaan delen met onze bezoekers.” Dat zijn niet alleen locaties in de kern Wierden, maar ook in de andere buurtschappen. Daarom zijn er drie routes uitgezet, die met een e-tuk afgelegd kunnen worden. “De routes gaan richting Hoge Hexel, Ypelo en Enter en Notter en Zuna, speciaal uitgezet voor de twee e-tuks die we sinds kort verhuren. Elke e-tuk biedt ruimte aan vier personen, ideaal voor een ontspannen uitstapje.”

Naast dit toeristische informatiepunt in Wierden, is ook in Enter al geruime tijd een infopunt in het Klompen- en Zompenmuseum. Daarnaast zijn er nog onbemande folderpunten zoals bij de ‘t Skoap’nskot in Hoge Hexel, de bibliotheken in Wierden en Enter en zijn er meer dan genoeg folders en tips te vinden op alle vakantieparken in Wierden en Enter.