Algemeen

Midzomerspektakel De Doorzetters kers op taart Jan Reinink: naar NK

WIERDEN – Het Midzomerspektakel bij de Politiehonden Dressuur Club De Doorzetters uit Wierden, vorige week zaterdagmiddag en -avond, is een daverend succes geworden. Zo'n vijfhonderd bezoekers genoten met name in de avonduren van spectaculaire oefeningen, die de politiehonden voor hun kiezen kregen. Er waren meerdere deelnemers van verschillende clubs uit de regio. Ook Doorzetters-lid Jan Reinink was paraat én geliefd. Hij pakte eerder dit jaar al 430 punten in Ommen. Dit keer wist hij foutloos alle proeven te doorstaan en scoorde derhalve 435 punten; een unicum binnen de Wierdense vereniging. En dankzij deze uitmuntende prestatie mag Reinink met hond Bor naar het Nederlands Kampioenschap dat na de zomervakantie op het programma staat.

De gecombineerde wedstrijd (kampioen, selectie en nominatiewedstrijd) voor Overijssel die op 20 juli in Wierden werd gehouden trok veel bekijks. De bezoekers kwamen voornamelijk uit Wierden zelf, puur uit nieuwsgierigheid naar de pittige proeven die de honden en hun trainers moeten afleggen. Er waren voor deze wedstrijden acht deelnemers, waarvan er zes streden om het Kampioenschap van Overijssel. “Ondanks het slechte weer in de middag was er best wat animo, maar met name 's avonds stond het terrein bomvol”, vertelt bestuurslid Gerrit Bos. “Het is ook vrij uniek dat in onze eigen club een trainer en hond samen zo veel punten weten te pakken. Jan Reinink mag daarom nu door naar het Nederlands Kampioenschap dat op 6 en 7 september in Eindhoven wordt gehouden.” Daar mogen uiteindelijk maar veertien deelnemers in de ring verschijnen.

 

“Het wordt best spannend, in Eindhoven”, vertelt Jan en dat komt met name door de hele setting aldaar. “De wedstrijden vinden plaats in het stadion van Sportclub Eindhoven. Dat is dus een totaal andere omgeving dan waar we tot nu toe getraind hebben: kunstgras, geen bosrijke omgeving en ga zo maar door. We kunnen niet intreden, dus het wordt pittig, zeker als je bedenkt dat dit het hoogst haalbare is in Nederland. Maar een puntje ben je zo kwijt, er hoeft maar iets van twijfeling te zijn of iets mis te gaan. En de concurrentie is sterk, want er is zelfs een deelnemer die beide keren 435 punten heeft behaald. Ik ga voor de beker en de eer, het zou mooi zijn om die naar Wierden te halen!”