Algemeen

'Meneer Jan' van Widerode in de watten gelegd: tachtig jaar

Jan Vente werd met een feestelijke haag op school ontvangen.

WIERDEN – Een feestelijke dag, afgelopen woensdag 13 oktober, voor de leerlingen en leerkrachten van basisschool de Widerode in Wierden. Hun 'meneer Jan' werd die dag tachtig jaar. Jan Vente, woonachtig in Almelo, werd in 1996 aangesteld op de Widerode als fulltime conciërge en financieel medewerker. Al snel veroverde hij de harten van de kinderen en leerkrachten met zijn altijd vriendelijke voorkomen, geduld, handigheid, luisterend oor en nog veel meer. Hij is inmiddels niet meer weg te denken op de school. Op zijn 65e, zo'n tien jaar na zijn aantreden, 'moest Jan met pensioen. “Gelukkig kon hij nog geen echt afscheid van de Widerode nemen”, vertelt collega Peter Bolink. “En de school evenmin van meneer Jan!”

Vanaf zijn pensioen tot aan heden werkt Jan nog elke maandag en vrijdag vrijwillig met veel plezier op de Widerode. De financiële administratie ziet er nog altijd piekfijn uit, krijgt directeur Peter Baars meermaals per jaar van zijn bestuur te horen.

Alles bij elkaar opgeteld is Jan Vente op zijn tachtigste al 25 jaar naar ieders tevredenheid werkzaam op de Widerode. Natuurlijk wilde de school deze mijlpaal niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Met een cabrio werd hij door de directeur van huis opgehaald. Op het schoolplein hadden alle leerlingen van de school een haag gevormd waar meneer Jan door heen mocht lopen, onderwijl toegezongen door de enthousiaste kinderen.

Na afloop heeft het team van medewerkers samen met hem nog een klein feestje gevierd, waarbij Jan de nodige cadeaus werden overhandigd. Hierbij heeft de gedreven vrijwilliger aangegeven in goede gezondheid nog lang niet te willen stoppen.