Algemeen

Thema gezocht voor Enterse Dagen 2020

Mathijs Pluimers nieuwe voorzitter Enterse Dagen

Fotobijschrift: Mathijs Pluimers is de nieuwe voorzitter van de Enterse Dagen.
Fotobijschrift: Mathijs Pluimers is de nieuwe voorzitter van de Enterse Dagen.

ENTER –  Het begint al weer een beetje rond te zingen; de Enterse Dagen 2020. Heel Enter staat dan weer in het teken van een nog te bepalen thema. Op de achtergrond is het bestuur al lang weer met de voorbereidingen van dit grote evenement bezig. De afgelopen jaren waren de thema's 'Kleurrijk Enter', 'Enter the world' en 'Enter zet Nederland op de kaart'. De grote vraag is natuurlijk, wat wordt de komende editie het centrale thema? Die bal ligt bij de Enternaren zelf. Daarom vraagt de organisatie aan alle Enternaren om met goede ideeën te komen.

Belangrijk is natuurlijk dat het idee goed wordt onderbouwd. “Neem ons mee in je fantasie, om ervoor te zorgen dat jouw keuze gewoon de beste is!”, aldus het stichtingsbestuur. De uiterste inschrijfdatum is 16 juli 2019. Het thema moet wel aan enkele voorwaarden voldoen. Zo moet het aansprekend zijn, moeten er voldoende (meer dan zeventig) subthema's mogelijk zijn en het thema thema is (zo mogelijk) een slogan. Goede ideeën zijn welkom op enterismooi@gmail.com. De bekendmaking zal ergens in september bij Café de Kröl zijn.

 

Nieuwe voorzitter

En met de Enterse Dagen van 2020 in het vooruitzicht waait er ook een frisse wind door het stichtingsbestuur. Dirk Velten, die al sinds de start van dit bijzondere dorpsevenement nauw betrokken is, treedt af als voorzitter. Hij draagt de voorzittershamer over aan de dertigjarige Mathijs Pluimers; geboren en getogen Enternaar. “Uiteraard ben ik woonachtig in het mooie Enter, waar ik samen met Joanne aan De Akkers woon. In mijn dagelijks leven ben ik mede-eigenaar van CODE14, een software bedrijf, dat gevestigd is in Rijssen, in de Citadel. In de vrije tijd kun je mij tegen komen bij de voetbal, activiteiten, dorpscafés en eetgelegenheden. Nu ben ik benaderd om voorzitter te worden van de Enterse Dagen. Dit vind ik een hele eer die ik dan ook met trots heb geaccepteerd! Ik kijk ernaar uit om dit te gaan doen. De saamhorigheid en het noaberschap in Enter maakt dat we de komende editie er weer een geweldig feest van gaan maken!”