Algemeen

Leerlingen Verion Kangoeroeklas koken met TV-kok Nadia Zerouali

WIERDEN/ENTER – Gezond eten is belangrijk, nu en zeker ook voor de toekomst. Daarom werkt provincie Overijssel vanuit het agro & foodprogramma aan een duurzame voedselketen. Tv-kok en kookboekenmaker Nadia Zerouali trekt deze zomer door de provincie om met mensen uit heel Overijssel te koken, te eten én na te tafelen. Vorige week woensdag, 26 juni, ging Zerouali samen met leerlingen van verschillende basisscholen uit de gemeente Wierden de keuken in.

De leerlingen zitten allemaal in de Kangoeroegroep, een plusklas van de groepen zes tot en met acht van de Wierdense schoolvereniging Verion. Elke woensdag komt deze groep leerlingen samen, om naast de verdieping in hun eigen lesstof ook te werken aan hun persoonlijke ontwikkelingsdoelen. Samen met TV-kok en kookboekenmaker Nadia Zerouali, bekend van het TV-programma BinnensteBuiten, hebben de leerlingen zelf een recept bedacht en gingen ze vervolgens in de keuken van het Zone.college in Almelo aan de slag. Ze hebben een vegetarische burger gemaakt, met daarbij een heerlijke yoghurt shake. Vooraf twijfelden sommige leerlingen of een hamburger zonder vlees wel lekker zou zijn. Het resultaat viel de meeste leerlingen mee: de burgers waren best lekker!

De leerlingen van de Kangoeroegroep werden tijdens het koken geholpen door derdejaars leerlingen van Zone.college. Een unieke samenwerking waarin leerlingen uit het basisonderwijs en leerlingen uit het voortgezet onderwijs van en met elkaar leren rondom de meerwaarde van gezond voedsel. Alle verhalen van de leerlingen en natuurlijk de recepten, komen in een online kookmagazine te staan. Het kookmagazine kun je vinden op www.natafelenmetnadia.nl. Tijdens de zomervakantie is in de weekenden ook een reportage van de kooksessie te zien op RTV oost.