Algemeen

Leerlingen van Kluinveenschool
nemen deel aan 'The Daily Mile'

WIERDEN – De leerlingen en leerkrachten van de groepen vijf tot en met acht van de Kluinveenschool in Wierden lopen sinds dinsdag 5 maart drie keer per week 'The Daily Mile'. De school neemt hiermee deel aan een landelijk onderzoek. Dit onderzoek houdt in dat de kinderen twaalf weken lang drie dagen per week dagelijks anderhalve kilometer hardlopen.

Aan het begin, op maandag 4 maart, hebben de leerlingen een zogenaamde piepjestest gelopen om hun startpunt te bepalen. Na twaalf weken wordt deze test nogmaals uitgevoerd en wordt gekeken of de leerlingen ook daadwerkelijk fitter zijn geworden. Doel van het onderzoek is om aan te tonen of het regelmatig intensief bewegen door kinderen een positief effect heeft op hun fitheid. Hier is nog nooit goed onderzoek naar gedaan. De leerkrachten Eline Douma en Yorrick van der Beek waren direct enthousiast om aan dit onderzoek mee te doen. Ze merken dat af en toe even een korte pauze met wat beweging al een positief effect heeft op de kinderen tijdens de lessen. En naast dat het erg leuk is, is het ook best goed voor kinderen om hun grenzen te leren verleggen.

Wat de uitslag van het onderzoek ook wordt, kinderen en leerkrachten zijn afgelopen week heel enthousiast begonnen aan hun dagelijkse anderhalve kilometer hardlopen. In de zon of in de regen, iedereen liep fanatiek de rondjes dichtbij de school.