Algemeen

Leerlingen van Het Laar maken eigen pizza en bezoeken hal stichting Bowie

WIERDEN – Om kinderen bewust te maken van de voedselproblemen op de wereld heeft de Wierdense wereldwinkel de leerlingen van groep zeven en acht van basisschool Het Laar uit Wierden uitgedaagd. Zo kreeg de groep een gastles van chefkok Richard Nijkamp van Het Anker en restaurant Het Atelier, naar aanleiding van Wereldvoedseldag. De leerlingen mochten onder andere proeven van en ruiken aan kruiden en Richard beantwoordde alle vragen.

Als vervolg daarop mochten de kinderen een week later zelf met ingrediënten aan de slag om een eigen pizza te maken in de keuken van het zalencentrum. Een Kook Challenge stond op het programma, waarbij het draaide om de meest smakelijke pizza. Personeelsleden ondersteunden de kinderen, die lekker enthousiast hun eigen pizza met allerlei ingrediënten belegden. Aansluitend kreeg de groep nog andere leuke activiteiten aangeboden, zoals een korte cursus cocktail  shaken en het voltappen van glazen (met water), om vervolgens een lastig parcours af te leggen mét een vol dienblad. Na afloop kon iedereen genieten van de zelfgemaakte pizza.

Een dag later bracht diezelfde groep ook nog een bezoek aan de hal van Stichting Bowie. In het kader van WereldVoedselDag werden de kinderen bewust gemaakt van het feit voedsel niet vanzelfsprekend is. Ze mochten bovendien helpen bij het inpakken van de boodschappenmanden die in Wierden worden rondgebracht bij mensen die zelf te weinig financiële middelen hebben om rond te kunnen komen.

 Voorzitter Henk Weiden vertelde de kinderen met groot enthousiasme van alles over het werk van Bowie. “Trots zijn we, dat de scholieren door een gastles van een echte kok te volgen, een kookwedstrijd en het helpen bij het inpakken van de manden, bewust gemaakt worden van de voedselproblemen in de wereld en uitgedaagd worden om geen voedsel te verspillen”. Het lespakket is ontwikkeld door een vrijwilligster van Wereld Winkel Wierden. Samen bewust worden van fair delen, samen koken, samen eten en verbinden. Dat is de boodschap die meegegeven werd.