Algemeen

Leerlingen van De Widerode starten al drummend de Kinderboekenweek

WIERDEN – De Kinderboekenweek is in volle gang. Bij basisschool De Widerode in Wierden werd vorige week woensdag de figuurlijke aftrap gegeven op het schoolplein. Alle leerlingen waren bij elkaar gekomen om het nummer 'Ik Word Lekker Wat Ik Wil!' samen te zingen én met boomwhackers en met kliko al drummend muzikaal te ondersteunen.

En daar bleef het niet bij. Het was een speciale ochtend voor de kinderen, want in elke groep kwam een vader of moeder vertellen over zijn of haar beroep. “In het belang van het kind staat de samenwerking met de ouders bij onze school centraal”, vertelt leerkracht Femke Tinselboer. “We maken graag gebruik van elkaars expertise en de Kinderboekenweek was een mooie aangelegenheid om deze gewoonte, na de coronaperiode, weer op te pakken. We hebben daartoe ouders benaderd met een zichtbaar beroep, dus beroepen die in de klas door middel van kleding of attributen goed uitgebeeld konden worden. Daar werd gelukkig erg enthousiast op gereageerd!”

De kinderen hingen aan de lippen van de ouders die, voor zover mogelijk in werkkleding allerlei vragen van de kinderen beantwoorden. “De kinderen hebben van tevoren vragen opgesteld en in de bovenbouw werd ook aandacht besteed aan de opleidingseisen”, aldus Tinselboer. De verschillende soorten beroepen waren zeer divers, van politie en gevangenisbewaarder tot Wegenwacht en van advocaat en kraamverpleging tot imker.

Tijdens de Kinderboekenweek wordt meteen het belang van lezen onder de aandacht gebracht. Zo is er onder meer een groepsdoorbrekende speurtocht binnen de school, rond het thema van de Kinderboekenweek en worden nieuwe boeken voor in de schoolbibliotheek geïntroduceerd. Daarnaast gaan verschillende kinderen van de groepen vier, vijf en acht voorlezen bij Partou aan de Kruizenmunthof.